H.M. Dronning Sonja. Underveis

En kunstnerisk markering av Dronningens 80-års jubileum.

I forbindelse med åpningen av KODE 1 presenteres en ny utstilling med H.M. Dronning Sonja. Utstillingen er en fortelling om hvilken betydning kunst har i menneskers liv, da spesielt i Dronningens liv. I tillegg blir dette en kunstnerisk markering av Dronningens 80-årsjubileum.

H.M. Dronning Sonja har gjennom et langt liv hatt et lidenskapelig forhold til kunst og kultur. I sine offisielle oppdrag har Dronningen vært en entusiastisk formidler av norsk kunst og design. Som samler har hun støttet opp om både billedkunst og kunsthåndverk. Siden 1990-tallet har Dronningen også jevnlig produsert egne verk, for det meste innenfor grafikk og keramikk. Dronningen har også flere historiske bånd til KODE 1, blant annet fra åpningen av Sølvskatten i 2009 og utstillingen av Slottsskatter i 2012. 

Om utstillingen
Utstillingen «Underveis» er Dronningens første separatutstilling i et større museum, og inkluderer nyere grafikk i ulike teknikker, samt nyproduserte keramiske arbeider. Dronningens bilder kan ofte ta utgangspunkt i egne fotografier av former i naturen. Motivene bearbeides og abstraheres i grafikkverkstedet, et sted for utprøving av nye muligheter. Hovedinteressen ligger i det å undersøke farge, stofflighet og lysvirkninger. En stadig utforskning hvor Dronningen fortsatt er «underveis».

Utstillingen inkluderer også et utvalg fra Dronningens private samling av skulptur og kunsthåndverk. Utstillingen produseres og kurateres i samarbeid mellom KODE og Det Kongelige Slott.

 

 

  • 23 Mai 2017 til 24 sep 2017
  • Kode 1
  • 100,- / 50,- / 0,- *

* Adgang alle Kode-museer i 2 dager. Voksne 100,- / Studenter 50,- / Barn under 16 år 0,-