Fra Munch til Slettemark

I denne utstillingen viser vi gjennom nærmere 200 verk hvordan Edvard Munchs kunst har vært en stor inspirasjon for mange etterfølgende kunstnere.

Utstillingen Fra Munch til Slettemark forteller historien om Munchs arv. Med utgangspunkt i Edvard Munchs kunst legger utstillingen vekt på de ekspressive, eksperimentelle og surrealistiske tendensene Munch var inspirasjonskilde til. Dette gjelder ikke minst de tyske ekspresjonistene, Erich Heckel, Karl Schmidt-Rottluff og Emil Nolde, samt den dansk-kontinentale CoBrA-gruppen med Asger Jorn i spissen. Kunstnere fra 1960-tallet, med blant andre Per Kirkeby og Kjartan Slettemark, avslutter denne presentasjonen av nærmere 200 verk.

Med utstillingen Fra Munch til Slettemark viser museet et bredt utvalg fra Canica Kunstsamling, som er Stein Erik Hagens private kunstsamling. En ambisiøs privatsamling bygget gjennom et grundig kunsthistorisk arbeid er ikke hverdagskost i norsk kunstliv. Mens andre toneangivende private samlere flokker seg om samtidskunsten, konsentrerer Canica kunstsamling seg om modernisme og avantgarde i Norden og Nord-Europa gjennom første halvdel av 1900-tallet.

Utstillingen er organisert av Munch-museet i samarbeid med Canica Kunstsamling, og ble vist på Munch-museet våren 2013.

 

 

  • 20 sep 2013 til 19 jan 2014
  • Kode 2
  • 100,- / 50,- / 0,- *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 100,- / Studenter 50,- / Barn under 16 år 0,-