Nyheter
Kode lager kunstsatellitt på Sletten
Nå flytter Kode ut til byens nærområder!
I første omgang er det Sletten som får besøk av en kunstsatellitt fra museet.
Hva er en Kunstsatellitt?
– Nå skal vi utvide vårt eget museumsrom, sier formidlingsleder ved Kode, Siri Breistein.
– Med Kunstsatellitt-prosjektet flytter vi oss ut av Bergen sentrum til bydelene med kunst og aktiviteter, nærmere steder hvor barn og unge lever sine liv. Vi vil bidra til at flere i Bergen får mulighet til å ta aktiv del i kunstopplevelser i fritiden sin, sier Siri.
Foto: Anette Basso / Kode
Fra første Kunstsatelitt på Sletten i sommer.
Foto: Anette Basso / Kode
Foto: Anette Basso / Kode
Foto: Anette Basso / Kode
Lunar Z lander på Sletten i skoleferien!
Den første kunstsatellitten, med navnet Lunar Z, er et prosjekt i samarbeid med Kunstpilotene, og lander i området knyttet til Slettebakken allerede i uke 32 og 33, de to siste ukene av barnas sommerferie. Du finner den på den grønne sletten bak Bunnpris.
Alle barn, unge og familier er velkommen, og tilbudet er gratis.
Lunar Z er utviklet i samarbeid med Kunstpilotene og består av en voksende kunstinstallasjon og åpne dropp-inn kunstverksteder.
– I tilknytning til Lunar Z vil vi også tilrettelegge for en minglesone på den grønne gressplenen med telt, pikniksoner, leker og spill. Det vil også være et samarbeid med BiBLab, biblioteket på Sletten senter, som arrangerer egne aktiviteter knyttet til Lunar Z, som eventyrstund, røper Siri.
Kart over området for sommerens kunstsatelitt på Sletten.
Flere satellitter kommer
Kunstsatellittene fra Kode vil bestå av en base som tilbyr ulike typer formidling, som samtaler og debatter, kveldskurs og verksteder, installasjoner og visningssteder.
Fra høsten skal Kode videreutvikle prosjektet, med base på nettopp Sletten.
– Her skal barn og unge få utfolde seg kreativt i møte med profesjonelle utøvere og kunstnere, sier Siri.
Kunstsatellittene ved Kode er sponset av Stiftelsen Kaare Berg og Bergen kommune.
Flere kunstsatellitter skal komme til etter hvert, i flere bydeler. Hver satellitt vil formes ut ifra behovet og ressursene i de ulike bydelene.
– Det er viktig for oss å ta utgangspunkt i hva barn og unge mangler og savner i sitt eget nærmiljø. Kunstsatellitten skal være synlig og virke gjennom to år, i hver bydel, og på den måten bygge langvarige relasjoner og tillit til barn og unge i miljøet.
– Det blir spennende for oss på Kode å bli bedre kjent med de ulike bydelene i Bergen. De har hver sine kvaliteter og utfordringer, som satellittene vil reflektere, sier Siri.
Medvirkning viktig
I bunn har Kunstsatellitten en felles metodeplattform, basert på medvirkning, medborgerskap og inkludering. Målet er å utvide deltagelsen i kunstrommene.
– Vi ønsker å bidra i arbeidet med å utjevne sosial ulikhet og skape økt livskvalitet hos barn og unge gjennom kreativ utfoldelse, sier Siri.
I samarbeid med lokale institusjoner, vil Kunstsatellitten finne egnede lokaler og arenaer som er synlige og tilgjengelige for innbyggerne.
– Kanskje er kjøpesenteret en arena, eller borettslagets fellesrom, biblioteket eller lekeplassen?
– Vi jobber med å knytte til oss lokale innbyggerrepresentanter, som vil være viktige døråpnere for oss, sier Siri.
Få oversikt
Ta en titt på hva som skjer på Kode!
Sponset av Bergen kommune