Ny lytteguide: Skeive kunsthistorier

Denne sommeren introduserer Kode lytteguiden Skeive kunsthistorier i Rasmus Meyers Samlinger.

– Rasmus Meyers samling er den eldste faste utstillingen på Kode og et godt sted å begynne for å utfordre den tradisjonelle kunsthistorien. Ingen eier fasiten på hvordan kunsten kan leses, sier prosjektleder for Skeivt kulturår på Kode, Mathias Skaset.

Hvordan kan kunst tolkes med et nytt blikk? Gjennom 12 utvalgte kunstverk i samlingen utforsker lytteguiden Skeive kunsthistorier dette.

– Noen ganger er skeive tolkninger åpenbare ved første øyekast. Andre ganger er de tilsynelatende helt fraværende. Det hele avhenger av hvilket blikk og erfaringer vi møter kunstverkene med, sier Skaset.

Tekstene er skrevet av Jakob Myklebust Huus og formidles av Amy Black Ndiaye.

Skeivt kulturår på Kode

Lytteguiden er en del av Kodes program for Skeivt kulturår, i anledning at det i 2022 er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge.

Skeivt kulturår på Kode utfordrer usynligheten som omgir historiene til LHBT-personer ved å formidle historier om kjønn- og seksualitetsmangfold både i fortid og nåtid. I vår åpnet den store utstillingen Det skeive blikket og programmet for Bergen Ballroom ble gjennomført med blant annet byens første ball, Bergen Kiki Ball. Flere arrangementer, utstillinger og aktiviteter kommer utover høsten.