Opplev KODE 1

Velkommen til et nyåpnet praktmuseum!

KODE 1 er KODEs bygning for kunsthåndverk og design. Museet har en fantastisk samling av kunsthåndverk og design, som teller mer enn 35.000 gjenstander.

23. mai ble bygget åpnet av Statsminister Erna Solberg. KODE 1 har gjennomgått to år med en omfattende rehabilitering. Nå møter du et praktmuseum der bygningen og samlingen er mer tilgjengelig for publikum, med kunst i alle rom.

Et historisk bygg i hjertet av Bergen
KODE 1 har en lang og rik historie. «Den Permanente Udstillingsbygning» åpnet i 1896, og ble oppført til Landsutstillingen i Bergen to år senere. Bygningen ble på folkemunne hetende «Permanenten».

Når bygget nå er åpnet, er det med nye presentasjoner av Sølvskatten og Singersamlingen og nye publikumsarealer, blant annet har en hel ny etasje blitt åpnet for publikum med fest- og konferansesal. Det blir også gjensyn med den 18 meter høye skulpturen Helix 18m, et bestillingsverk av Bård Breivik. Senere vil museets utstilling med sørøstasiatisk kunst (populært kalt Kinasamlingen) og nye utstillinger med kunsthåndverk og design komme til.

KODE 1 har studiemagasiner, der kunstgjenstander på lagring fyller restaurant, resepsjon og konferanserom. Her blir vel 3000 av 35.000 gjenstander fra museets omfattende samling vist frem på en nyskapende måte.

Bygningen har en museumsbutikk med fokus på design og interiør og formidlingsrom til barn. I første etasje finner du restauranten Bien Centro. Her serveres det italiensk mat, med pizza stekt i napolitansk steinovn.

Her kan du lese flere saker om KODE 1: 

Les om bygningens historie

Les om samlingens historie

Hva er et studiemagasin?

Kva er Singersamlinga?

Sølvskatten er tilbake