Torger Ødegaard er ny styreleder i KODE

Bergen bystyre har valgt Torger Ødegaard som ny styreleder i KODE. Han tar over etter Henning Warloe som blir byråd for byutvikling i Bergen.

- Jeg gleder meg veldig til å bli styreleder for en av de viktigste kunstinstitusjonene i Norge. Jeg er både ydmyk og glad for å få jobben, og gleder meg til å ta fatt på arbeidet med å utvikle KODE videre. Vi har høye ambisjoner, sier Torger Ødegaard. 

Ødegaard har i flere år vært byråd i Oslo kommune, senest som finansbyråd. 

Som byråd for utdannelse i perioden 2003–2013 hadde Ødegaard ansvar for kultur frem til 2011. Han har blant annet stått bak planene om å flytte Munch-museet og Deichmanske bibliotek til Bjørvika, samt bygget og finansiert Schous kulturbryggeri på Grünerløkka. 

-  Vi er glade for at Torger Ødegaard har takket ja til å bli KODEs nye styreleder. Han har akkurat den bakgrunn og kompetanse vi har behov for. Jeg tror det blir et spennende og godt samarbeid, sier direktør i KODE Karin Hindsbo. 

Ødegaard ble valgt som styreleder av Bergen bystyre 19. november 2014. Resten av styret består av nestleder Ruth Sølvi Brudvik, styremedlemmer Henrik von Achen, Åsta Otteren Ellingsen, Mona Røsvik Strømme, Natalia Pasko og Tina Fure Hayes. 

Kontaktpersoner:

Karin Hindsbo, telefon: 99 07 91 77, epost: Karin.hindsbo@kodebergen.no
Torger Ødegaard, telefon: 95 80 71 51