PM: Sükran Morals største utstilling noensinne til KODE

Barnebruder, vold mot kvinner, omskjæring, båtflyktninger, homofobi og krigens uskyldige ofre. Den tyrkiske kunstneren Sükran Moral tar tak i noen av vår tids mest kontroversielle emner.

Utstillingsåpning: fredag 30. oktober kl. 19.00, KODE 2

Fredag 30. oktober åpner KODE stor separatutstilling med den tyrkiske kunstneren Sükran Moral (f. 1962). Hun er en av samtidskunstens mest kraftfulle og politiske stemmer. Siden starten av 90-tallet har hun gjort seg bemerket med kompromissløse installasjoner og performancekunst, noe som blant annet har ført til at hun er blitt truet på livet.

– Kunst kan forandre samfunnet, helt klart, hvorfor skulle ellers diktatorer frykte kunsten? Hadde vi ikke hatt kunst, ville våpen og vold fått prate uforstyrret, sier Sükran Moral.

Morals kunst handler om frihetsberøvelse og kritikk av autoriteter og hierarkiske strukturer. Hun går rett inn i høyaktuelle og sprengfarlige problemstillinger. 

– Moral utfordrer oss og vår egen intimsfære, sier KODE-direktør Karin Hindsbo.
– Utstillingen My Pain My Rebellion stiller oss overfor alvorlige og ubehagelige emner. Den gjør store vanskelige problemstillinger til noe nært og fysisk for publikum. Kunsten er ikke alltid vakker, men den kan hjelpe oss med å forstå mer av hva som skjer i verden.

My Pain My Rebellion på KODE er Morals største utstilling hittil i karrieren.

Kuratorer: Eli Okkenhaug og Marie von Möller.

 

Les mer her: http://kodebergen.no/utstillinger/s%C3%BCkran-moral

 

Ta kontakt for mer info, pressebilder, utstillingskatalog eller intervjuavtaler!