PM: Rekordår: En kvart million besøkte KODE i 2017!

Aldri før har flere besøkt KODE Kunstmuseer og komponisthjem, som nå har rundet en kvart million besøkende.

– Sommeren og høsten har vært fantastisk for oss! sier KODEs direktør Petter Snare.

– Tallene har økt jevnt gjennom hele året. Det tar vi som et tegn på at vi når ut til både tilreisende og lokalpublikummet vårt, noe vi er svært glade for, sier Snare.

Flest besøk ses på KODEs kunstmuseer, med en økning på over 16 %, og på Edvard Grieg Museum Troldhaugen, som har 13 % flere besøkende. Siljustøl og Lysøen har en publikumsøkning på henholdsvis 16 % og 6 %.

Rekord for andre år på rad

Dermed er det klart at fjorårets rekord på 220 000 besøkende er overgått.
– Dette er gode tall. Vi har også hatt store rehabiliteringsprosjekter med stengte museumsbygg i begge disse årene, sier Snare.

– Folk har tydelig satt pris på at vi har startet åpningen av det nyrenoverte KODE 1, som var en av vårens hovedsatsninger. Utstillingen av Chiharu Shiota i den nyrenoverte Stenersensalen i KODE 2 har også hatt en vanvittig pågang, med vel 8000 besøkende på halvannen måned, sier Snare. Shiotas utstilling «Direction» vises fram til 1. april neste år.

Også salg av inngangsbilletter har økt. I 2017 har det foreløpig blitt solgt museumsbilletter for vel 8,2 millioner mot rundt 6,4 millioner i 2016. En stigning på 27 %.

Konsertbillettsalg økt med 19 %

En stadig større andel av de besøkende på komponisthjemmene benytter seg også av museets konserttilbud. Her er det en økning i salget av konsertbilletter på 19 %.
– Med over 400 konserter i året driver KODE tre unike arenaer for klassisk musikk i Norge, sier Snare.
I år har det blitt jobbet med å utvide konserttilbudet. På Troldhaugen og Lysøen er konsertsesongen forlenget, og på Siljustøl startet vi i år et nytt tilbud med spillende guider gjennom hele sommeren, sier Snare

– Nå ser vi fram mot et år hvor flere utstillinger og konserter skal på programmet, lover Snare.

Kontakt Maria Tripodianos, kommunikasjonsansvarlig i KODE, for mer info/tall/intervju: 414 591 87 / maria@kodebergen.no

 

KODEs direktør Petter Snare er strålende fornøyd med at stadig flere tar turen til byens kunstmuseer og komponisthjem. Nå ser han frem mot 2018 (foto: Dag Fosse).