PM: HJEM - PALESTINSKE FLYKTNINGER I LIBANON

Lørdag 18. oktober åpner KODE og Norsk Folkehjelp fotopresentasjonen «Hjem - palestinske flyktninger i Libanon» av fotograf Kay Berg. Presentasjonen gir et unikt innblikk i hverdagslivet til palestinske flyktninger i Libanon og skal blant annet brukes i et nytt formidlingsprosjekt for skoleklasser.

Prosjektet «Hjem - palestinske flyktninger i Libanon» inneholder en fotodokumentarisk utstilling med filmer og fotografier tatt av Kay Berg på hans reiser til flyktningleirer og private bosettinger i Libanon. Gjennom bilder og tekst dokumenteres den daglige situasjonen for palestinere på flukt. Prosjektet handler om menneskers lidelser og kampen for et bedre liv og en trygg framtid. Blant spørsmålene som tas opp i prosjektet er: Hva gjør det med et menneske å leve på flukt? Hvordan er den daglige situasjonen til disse flyktningene?

Fotopresentasjonen er produsert av Norsk Folkehjelp, og prosjektet er en del av markeringen av deres 75-årsjubileum. Formidlingstilbudet er utviklet i samarbeid med KODE.

Det er utviklet et omfattende formidlingstilbud med blant annet undervisning/omvisninger til 10. trinn og videregående skoler. Fotografen Kay Berg vil her selv møte skoleklasser og fortelle om historiene bak bildene mandag til fredag i perioden 20. til 31. oktober. Lørdag 25.10 kl. 14 blir det en åpen omvisning der fotografen forteller om reisene og oppholdene i Libanon, og 28.10 kl. 18 blir det foredrag og debatt med tema "Gaza hva nå?"

Selve fotopresentasjonen åpner lørdag 18. oktober kl. 14 og vises til og med 2. november i KODE 1. Ta kontakt for forvisning

Kontaktpersoner
Kari Skarpsrud Pettersen, formidlingsleder ved KODE, tel: 976 38 865
Maria Tripodianos, informasjonskonsulent ved KODE, tel: 414 59 187