PM: 2016 er det beste besøksåret i KODEs historie

I 2016 besøkte 219.875 personer KODE Kunstmuseene i Bergen. Dette er ny publikumsrekord for museet, og en økning på over 18% sammenlignet med fjoråret.

- Vi er kjempestolte over å kunne si at dette er museets beste besøksår noensinne, sier KODE-direktør Karin Hindsbo.

- Ekstra imponerende er det at det skjer et år der vi har holdt en hel arena, KODE 1, stengt på grunn av rehabilitering. 

Museets billettsalg øker også. I 2016 ble det solgt 127.893 billetter ved KODE, noe som tilsvarer en økning på 19 % sammenlignet med fjoråret. Billettinntektene øker dermed fra 8,5 til ca. 11 millioner fra 2015 til 2016, en stigning på 28 %.

- Det er fremgang ved alle våre arenaer, både fra internasjonale turister og vårt lokale publikum. Bak medgangen ligger hardt arbeid med hele vårt tilbud, det er ikke én enkelt utstillingssuksess som bærer besøkstallet. Vi har jobbet målrettet med markedsføring og kommunikasjon, vi har tilpasset publikumstilbud etter behov, med flere omvisninger, nye konserttilbud og utvidete åpningstider, sier Hindsbo.

- Vi har også jobbet bevisst med å synliggjøre kulturens viktighet i det offentlige ordskiftet, det har kanskje hatt en betydning. Jeg tror imidlertid mest av alt at denne økningen forteller om behovet for de intime og autentiske opplevelsene kunsten og musikken gir. Det betyr utrolig mye for oss at stadig flere folk oppsøker KODE for å oppleve kunst og musikk. Det er jo dette det hele handler om!

KODE er et museum for kunst, kunsthåndverk, design og musikk. Museets samling og publikumstilbud er fordelt på fire kunstmuseer i Bergen sentrum og komponisthjemmene Edvard Griegs Troldhaugen, Ole Bulls Lysøen og Harald Sæveruds Siljustøl. Totalt forvalter KODE nærmere 50.000 gjenstander, 17 kulturhistoriske bygg og 900 mål med naturområder. Museet har Norges nest største kunstsamling, med tetposisjon på Nikolai Astrup, Edvard Munch, J.C. Dahl og norsk sølv.

Kontakt Eirik Kydland, kommunikasjonssjef i KODE, for intervjuavtaler eller mer info: 48123017 / eirik.kydland@kodebergen.no

 

KODE-direktør Karin Hindsbo. Foto: Dag Fosse/KODE