PM: «Therese Christensen – Afternoon Signals» åpner 22. juni

Fredag 22. juni kl. 19 åpner KODE utstillingen «Therese Christensen – Afternoon Signals» i Tårnsalen.

Therese Christensen (1946–2017) er en av landets betydelige kunstnere og var en markant skikkelse i Bergens kunstliv. Utstillingen «Afternoon Signals» i Tårnsalen, presenterer et utvalg verk fra slutten av 1990-tallet og frem til hennes siste arbeider.

– Therese Christensen hadde et utrettelig engasjement for kunst, kunstnere og Bergen. Men det er først fremst hennes tydelige kunstneriske stemme og visjon som gjør dette til en viktig utstilling for KODE, sier direktør Petter Snare.

Therese Christensen hadde sin utdannelse fra UCLA i Los Angeles, Statens håndverks- og kunstindustriskole og Vestlandets kunstakademi. Hun debuterte på Høstutstillingen allerede som student og var presentert i en rekke store separat- og gruppeutstillinger i løpet av sin karriere. 

Inspirert av sine studier i Los Angeles arbeidet Christensen med maleri og tegning i et abstrakt formspråk, hvor referanser til amerikansk abstrakt ekspresjonisme og «color-field painting» er tydelige. Hun skilte seg slik tidlig ut i det lokale kunstmiljøet. På slutten av 1990-tallet beveget Christensen seg gradvis fra en mørkere palett og komposisjonsbasert maleri, mot et mer transparent og vektløst uttrykk.

«Mitt utgangspunkt er alltid farge», sa Christensen om arbeidene sine. Hun var opptatt av fargens bevegelighet mellom flate og form, og hvordan farger kunne fremkalle stemninger og fysiske fornemmelser hos betrakteren.

Utstillingen «Therese Christensen – Afternoon Signals» viser verk fra KODEs egen samling, og private innlån. Utstillingen vises i KODE 4, Tårnsalen til og med søndag 21. oktober 2018

Therese Christensen, Afternoon Signals II, serie II, 2015.