Kulturhistorisk sølvbegivenhet i Bergen

Kulturministeren, ordføreren i Bergen og Christen Sveaas kaster alle glans over boklanseringen av Norsk sølv - Gullsmeder gjennom 600 år, i KODEs utstilling Sølvskatten.

Kunsthistoriker og forfatter Sigrid Wegge Tandberg har med denne praktboken blant annet tatt for seg den omfattende sølvproduksjonen i Bergen. Bergensølvet står i en særklasse i Norge og regnes som det ypperste av det historiske sølvet som ble produsert.

Derfor velger også initiativtakeren og den økonomiske bidragsyteren til praktverket, Sølvforeningen 2000 ved Nunne Høegh, Christen Sveaas og Erik F. Lorentzens etterkommere, å legge lanseringen av boken Norsk sølv - gullsmeder gjennom 600 år til Bergen og til utstillingen Sølvskatten i KODE.

I den anledning har Stiftelsen Bergenssølvet valgt å presentere renessanseskjeene i samlingen på en ny måte, slik at disse praktstykkene med deres dekor og mesterstempler blir enda lettere for publikum å betrakte. I det nye Skjegalleriet blir 180 av de eldste skjeene i samlingen presentert, fra perioden 1580-1670.

Torsdag 21. november kl. 16.00 blir Norsk sølv - Gullsmeder gjennom 600 år lansert i Sølvskatten i KODE 1 og vi ønsker pressen velkommen.

Tilstede:
Christen Sveaas, økonomisk bidragsyter til bokverket og donator av store deler av Sølvskatten gjennom opprettelsen av Stiftelsen Bergenssølvet.
Trude Drevland, ordfører i Bergen.
Sigrid Wegge Tandberg, forfatter av boken Norsk sølv - Gullsmeder gjennom 600 år.
Jan Einar Greve, styreleder i Stiftelsen Bergenssølvet.

Kulturminister Torild Widvey kommer til KODE 1 ca 17.45 og deltar deretter på den påfølgende middagen invitert av Stiftelsen Bergenssølvet.

Kontaktpersoner:
Hilde J. Mæland, Seniorrådgiver informasjon, KODE, 55 56 80 16/456 00 710
Kristine Kleppo, info avdelingen Cappelen Damm, 21 61 75 86/473 74 123

Se Cappelen Damms egen pressemelding om bokverket her: