KunstLab

NB! KunstLab og Drømmedryss er stengt grunnet stenging av KODE 4. 

Velkommen til Norges første kunstmuseum spesielt tilrettelagt for barn og unge. Bli overrasket, lek, utforsk og kom ut som en kunstekspert.

I KunstLab kan barn og unge møte museets kunst på sine egne premisser. Museet har en stor utstilling kuratert for barn, flere verksteder og ikke minst et laboratorium hvor man kan utforske kunstvitenskap gjennom lek og eksperimenter.

Med KunstLab ønsker vi at den yngste delen av vårt publikum skal få de beste forutsetninger for å bli eksperter på vår kunst- og kulturarv, og til gode tolkere av de visuelle uttrykkene, som tar en stadig større plass i offentligheten. KunstLab har en rekke organiserte tilbud til familier, skoler og barnehager, og inneholder flotte skole- og familieverksteder.

Utstillingen Drømmedryss
I KunstLabs vises den nyåpnede utstillingen Drømmedryss. Utstillingen er en invitasjon til å diskutere de drømmene voksne og barn har, men også en hyllest av bildeboken som kunstopplevelse. Les mer om utstillingen her

Familieaktiviteter
NB! Grunnet koronasituasjonen tilbys ingen familieverksteder, inntil videre.
I KunstLabs aktivitetsrom er det alltid tegneutstyr og papir tilgjengelig for den som ønsker å utfolde seg kreativt under besøket. Her er også sofaer og flere bildebøker tilgjengelig dersom man ønsker å lese sammen med barna. Hver helg og i skoleferiene tilbyr museet familieaktiviteter, både i KunstLab og i aktuelle utstillinger. Se oversiktskalenderen her 

Omvisninger for skoleklasser
Vi tilbyr gratis omvisning for skoleklasser/barnehager!
Se våre tilbud for barnehager, småtrinnet, mellomtrinnet, ungdomstrinnet, videregående

Inngangsbillett til KunstLab er gratis for barn i følge med betalende voksen.

Kunstlab er utformet i samarbeid med 3RW Arkitekter og ble realisert med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB NOR 8. september 2011.