Hopp til innholdet

Innføringsklasser på Kode

Omvisning og verksted for innføringsklasser 3.-7. trinn

Lekende barn på gaten i Åsgårdstrand

Når

Opplev visuell kunst og lær norsk med utgangspunkt i Kode sin utstilling på Rasmus Meyer!

Hva innebærer tilbudet "Visuell kunst og norsk"?

Vi inviterer skoleklasser fra 3.-7. trinn til en spennende omvisning og verksted på Kode, hvor elevene får muligheten til å utforske kunst, kultur og språk på en inspirerende og lærerik måte.

Vi tilbyr to temaer tilpasset innføringsklasser:

Tema 1: Familie, identitet, følelser og medbestemmelse

Tema 2: Mennesker og dyr i naturen, natur og miljø, bærekraft og medbestemmelse

Temaene er satt opp i samsvar med innføringsklassenes norskundervisning i Norsk-start Hk-dir. med et tverrfaglig utgangspunkt. 

Verksted: Vi bruker kunsten som inspirasjon og utforsk trykketeknikker. Det blir anledning til å eksperimentere med ulike redskaper og uttrykk. Trykkemetoden vil i hovedsak være å jobbe på glassplate med motiv som deretter trykkes på papir. Tilpasset elevenes alder og nivå.

Datoer dere kan velge mellom:

Onsdag 2. oktober

Tirsdag 15. oktober

Onsdag 30. oktober

Torsdag 31. oktober

Tid: Kl. 11:00-13:00. Kom gjerne kl. 10:30 for å spise i verkstedet før vi starter.

Bestilling:
Send bestilling til formidling@kodebergen.no innen fredag 20. september 2024. Oppgi antall elever og voksne, valg av tema (1 eller 2), og om dere ønsker å spise på Kode.

Kontakt: Har du spørsmål? Send e-post til brittaslaug.birkeland@kodebergen.no

Maks: 25 elever per gruppe. Tilbudet er gratis.

Læringsmål: Utforske kunst som verktøy for språkinnlæring og medborgerskap i en ny arena utenfor skolen.

Bestill her: formidling@kodebergen.no

Hvorfor delta?

Et besøk på Kode gir elevene nye opplevelser som styrker deres læring, selvstendighet og forståelse av medbestemmelse. Gjennom deltakelse på et offentlig museum inkluderes elevene i det offentlige rom, og de lærer hvordan de kan delta aktivt som medborgere. Utenfor skolens rammer får de også erfaring med å vise hensyn til andre besøkende og å opptre på en passende måte i det offentlige rom.Dette besøket er spesielt tilpasset nyankomne minoritetsspråklige elever, basert på erfaringer fra et toårig pilotprosjekt mellom Kode og lærerne ved innføringsklassene på Slettebakken skole.


Hva lærer man?

Kunsten kan være en god døråpner til elevene for å lære seg norsk og få forståelse og kunnskap om norsk kultur og historiske fortellinger. Vi tilpasser samtalen etter elevenes nivå i norsk, og de har også muligheten til å bruke sitt morsmål eller andre språk de behersker. Under besøket blir elevene kjent med verk fra kjente kunstnere som Edvard Munch, Nikolai Astrup og Christian Krogh.


Kompetansemål:

Tverrfaglig grunnleggende norsk «Norsk start» HK-dir. samfunnsfag, natur og miljø, bærekraft, medbestemmelse og kunst og håndverk. Plan i planleggingsverktøyet fra UDIR hvor man finner aktuelle kompetansemål og tverrfaglige tema samt forslag til før – og etterarbeid i form av begrepslister, refleksjonsspørsmål og ulike aktiviteter.