Besøk KODEs museer med barna

Skal du til Bergen med familien i sommer? På KODEs kunstmuseer og komponisthjem har vi opplevelser for både store og små!

Å dra på museum med barn kan gi nye innganger til kunst og historien. Her har vi samlet noen tips til hvordan et besøk hos oss med barn kan gi pusterom og aktiviteter underveis i besøket! 

 
KODE Kunstmuseer: Lag egne kunstverk i verkstedet!

Tirsdag-søndag fra 12. juli–7. august (og hver helg året gjennom) har vi åpent familieverksted i KODE 1 mellom kl. 11-15, hvor dere får lage egne kreasjoner, inspirert av kunsten i museet sammen med en av våre formidlere. Inspirasjon henter dere i sommerens utstillinger. Ta med dere KODEs kunstspå når dere kjøper billetter – den gir små oppgaver til barna knyttet til det dere ser på underveis.

I Rasmus Meyers Samlinger kan barna også hente sin egen lytteguide, som følger hunden Charlies kunstreise gjennom museet. Dere får utdelt et kart av resepsjonisten, og følger hunde-fotspor på kartet for å finne bildene.
Inngang er gratis for alle under 18 år, kr. 150/100 for voksne. Kjøp billett her

Lysøen: Sommerutflukt med båt

Museumsøyen Lysøen utenfor Os byr på koselige badeplasser og et nettverk av skjellsandsbelagte stier over hele øyen. På båten ut til øyen, eller i kiosken, kan du hente ut en rebusløype for barna. 

Ole Bulls flotte eventyrvilla er stengt for renovering, men KODE har sin elektriske museumsbåt i trafikk til og fra øyen tirsdag-søndag i hele sommer. Her kan du gå turer, se på villaen fra utsiden, bade - og kjøpe is i vår sommeråpne kiosk.
Båten er gratis for alle under 18 år, kr. 50 t/r for voksne.  Kjøp båtbilletter her

Troldhaugen: Verdens mest berømte Bergenser?

På Troldhaugen får barna møte historien til landets kanskje mest kjente komponist, Edvard Grieg. En tur inn i Grieg-parets villa gir et innblikk i hvordan man bodde på slutten av 1800-tallet. Troldhaugen er en stor eiendom, med et stort uteområde hvor Grieg hentet inspirasjon.

Vi anbefaler en vandring på uteområdet med vår audioguide og aktivitetsark! Vi har vi laget to versjoner, en for voksne og en for barn mellom 4–10 år. Her får dere morsomme og spennende historier ispedd små aktiviteter og musikksnutter. I kafeen får dere kjøpt enkel lunsj, Grieg-bolle og is. 
Inngang er gratis for alle under 18 år, kr. 130/90/65 for voksne. Kjøp billetter her

Siljustøl: Søndagstur med rebus

– Harald Sæveruds museum på Siljustøl er et fascinerende hus å besøke, omgitt av en flott eiendom som mange benytter som turområde, sier direktør for komponisthjemmene Christian Grøvlen.

I sommer blir det åpent museum hver søndag kl. 10.00-17.00, frem til 30. september. Gå ut med barna etterpå, langs stiene i den store Siljustøl-skogen og løse rebusoppgaver i oppgavearket du får i resepsjonen. 
Inngang er gratis for alle under 18 år, kr. 130/90/65 for voksne. Kjøp billetter her