Performanceforedrag: Kurt Johannessen og Gunnar Danbolt

Torsdag 4. november kl. 18.00 i Festsalen, KODE 1: Performanceforedrag med Kurt Johannessen og Gunnar Danbolt

<--break->I 2013–2020 arbeida Kurt Johannessen med bokserien/performanceforedraga «Om noko», eit visuelt, poetisk, vitskapleg og filosofisk prosjekt med innslag av plutseleg humor.

«Om sjokoladekake» (2018) er ein av dei sentrale bøkene i arbeidet. Gunnar Danbolt har lest boka, sett performanceforedraget og spist sjokoladekake. 

Resultatet er ei ny bok «Om om» og eit performanceforedrag «Om og om om» i samarbeid med Kurt Johannessen. 

Her kan du få vite alt du lurte på om sjokoladekaker. Kvifor den er her, korleis kunne den kome inn i altet, kva den arbeidar med og ikkje minst kva planar sjokoladekaka har for framtida.

(Tekst på nynorsk skrevet av kunstneren.)

Om kunstneren:

Kurt Johannessen (f. 1960) arbeider med performance, bøker, video og installasjon. Han har produsert om lag 260 ulike performance med visninger i Europa, Asia og Amerika siden tidlig på 80-talet. Hans performance har ofte et poetisk og minimalistisk formspråk. Han har hatt utstillinger en rekke steder i Norge, blant annet Bergen Kunstmuseum og Kunstnernes Hus (2007).

Han gir ut artists books på eget forlag. Mange av hans bøker er tekstrelatert, men noen er laget med utgangspunkt i tegningar eller foto. Tekstarbeidene er ofte fortellinger på en setning. De er visuelle, poetiske, og til tider humoristiske. 

Han har så langt laget 80 bøker. Noen av bøkene er innkjøpt av Norsk Kulturråds innkjøpsordning og mange av bøkene er oversett til engelsk. Se www.zeth.no for mer info.

Gunnar Danbolt (f. 1940) er professor i europeisk kunsthistorie ved Universitetet i Bergen. Han har arbeidet mye med kunstteori og kunstpedagogikk, og er en aktiv formidler som har spredd kunnskap om kunst og kunstproblemer både i forelesninger og gjennom ulike medier. 

Danbolt er også kjent for sin medvirkning i radioprogrammet Kunstreisen på NRK P2, sammen med Nina Skurtveit. Han har skrevet en rekke bøker, og mottok i 1999 Meltzers Høyskolefonds Forsknings- og Formidlingspris. 

Danbolt ble i 2007 utnevnt til ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats som kunstformidler.

Foto: Thor Brødreskift/Tag Team Studio

Praktisk informasjon:

Tid: Torsdag 4. november kl. 18
Sted: Festsalen, KODE 1

Du behøver kun ordinær inngangsbillett til museene for å delta.

  • Torsdag 4. november 2021
  • Kode 1
  • 150/100/0 *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 150,- / Studenter 100,- / Barn under 16 år og KODE medlem 0,-