Omvisning: Håkansson / grafikk

Bli med på omvisning i de to utstillingene «Henrik Håkansson. A Hundred Pieces of a Tree (Norwegian Woods)» og «Drømmen om fellesskapet. Norske grafikere 100 år» søndag 26. januar kl. 13 og 14. 

Henrik Håkansson. A Hundred Pieces of a Tree (Norwegian Woods)

Henrik Håkansson (f. 1968) har gjennom store deler av sitt kunstnerskap arbeidet med natur som tema i store multimediale installasjoner. 

Den svenske kunstneren kan vise til en lang internasjonal karriere som strekker seg tilbake til midten av 90-tallet. Håkansson setter gjerne biologiske elementer som trær, planter, jord og insekter rett inn i utstillingssalene og lar slik naturen selv spille hovedrollen. Han har blant annet spilt inn lerkesang på vinyl, skapt prosjekter basert på vindtunneller for fugler, og laget malerier av mygg som kolliderer med lerretet.

Til sin utstilling på KODE arbeider Håkansson med en ny stedspesifikk installasjon med tittelen «A Hundred Pieces of a Tree (Norwegian Woods)». Utstillingen vises i Tårnsalen i KODE 4. Les mer om utstillingen her

Drømmen om fellesskapet. Norske grafikere 100 år

I år feirer Norske grafikere hundreårsjubileum. Foreningen Trykkeriet og KODE samarbeider om å markere dette med en utstilling. 

Utstillingen Drømmen om fellesskapet presenterer verk fra både KODEs og Trykkeriets samlinger. I tillegg viser vi helt nye produksjoner av tre kunstnerne med tilknytning til Bergen og verden som virkefelt: Heli Rekula, Thomas Kilpper og Azar Alsharif.

Med denne utstillingen ønsker vi å holde frem grafikkfeltets kollektive produksjonsformer og viktige sosiale og politiske strømninger som har preget kunstuttrykket. Utstillingen vises i KODE 4.  Les mer om utstillingen her

Praktisk informasjon: 
Omvisning kl. 13 og kl. 14. Du behøver kun ordinær inngangsbillett for å delta. Påmelding i resepsjonen. 

  • Søndag 26. januar 2020
  • Kode 4
  • 130,- / 90,- / 0,- *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 130,- / Studenter 90,- / Barn under 16 år 0,- / KODE medlem 0,-

Detail from "One hundred and One Pieces of a Three (Norwegian Wood)" (foto: Dag Fosse)