AVLYST: Omvisning - Edward Burne-Jones

AVLYST: Bli med på omvisning i utstillingen «Edward Burne-Jones: Prerafaelittene og Norden» søndag 15. mars kl. 13 og 14. 

NB: KODE avlyser alle arrangementer, verksteder, omvisninger og konserter av hensyn til å minske spredning av koronaviruset - les oppdatert sak her

Utstillingen presenterer en kunstner som dyrket skjønnhet: Edward Burne-Jones (1833–1898). Den visjonære britiske kunstneren var blant sin samtids mest kjente og feirede kunstnere, både i hjemlandet og internasjonalt, og det er første gang han presenteres i Norge. Her får publikum komme tett på monumentale malerier og bildevever fylte av myter, magi og vemodig skjønnhet.

Burne-Jones hadde sin læretid blant prerafaelittene – en bevegelse som gjorde opprør mot samtidens konvensjoner – og motivene hans ble gjerne hentet fra middelalderens sagn og antikkens mytologi. Bildene presenterer en verden av skjønnhet og mystikk – hinsides virkeligheten – og han regnes som en pionér for den europeiske symbolismen. Sammen med vennen og designeren William Morris ble han en av grunnleggerne av designerkollektivet Morris & Co, og foregangsfigurer for Arts and Crafts-bevegelsen, som fikk stor innflytelse også i Norden. 

Les mer om utstillingen her

Utstillingen vises i Permanenten, KODE 1. 

Praktisk informasjon: 
Omvisning kl. 13 og kl. 14. Du behøver kun ordinær inngangsbillett for å delta. Påmelding i resepsjonen. 

  • Søndag 15. mars 2020
  • Kode 1
  • 130 / 90 / 0 *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 130,- / Studenter 90,- / Barn under 16 år 0,- / KODE medlem 0,-

Edward Burne-Jones: «Pan and Psyche / Pan og Psyke » (ca. 1872-74) Eier: Privat samling.