Filmvisning & kunstnersamtale i Kinasamlingen

KODE åpner dørene inn til Kinasamlingen (som er under ombygging) for å vise verdenspremieren på filmen 'Rehearsing the Museum'. Filmen er spilt inn på KODE, i tillegg til byene Beijing og Shanghai i Kina.

Filmvisningen etterfølges av samtale med kunstneren Marysia Lewandowska.

For information in English, see facebook-event

Om filmen
'Rehearsing the Museum' er skrevet i samarbeid med den taiwanske Beijing-baserte skribenten Zian Chen, og arbeidet følger Lewandowskas toårige forskningsprosjekt ved Asia Art Archive i Hong Kong. Filmen kombinerer idéen om økonomisk spekulasjon med spekulativ fiksjon, som et kunstnerisk verktøy – og strukturert som et kuriositetskabinett. 

Filmen er innspilt i Bergen, Shanghai og Beijing, og tar i tillegg i bruk arkivmateriale. Historien utfolder seg gjennom en samtale mellom to kvinner, hvis ulike bakgrunn og ambisjoner avslører underliggende konflikter rundt eiendomsutvikling og det omstridte eierskapet til museumsgjenstander. De reflekterer rundt opprinnelsen av markedet for moderne kinesisk kunst, den sterke veksten i antall museer de siste årene, og det økende trykket de vestlige museene opplever fra sterke økonomier, slik som den kinesiske, for å møte postkoloniale problemstillinger knyttet til uløste historier lokalt. 

Om kunstneren
Marysia Lewandowska er en polsk-født, London-basert kunstner. Forskning spiller en sentral rolle i hennes praksis, som har resultert i offentlige kunstprosjekter, publikasjoner, filmer og installasjoner som er stilt ut ved og innkjøpt av institusjoner som Tate Modern (UK), Moderna Museet (SE), Muzeum Sztuki (PL), New Museum (USA) og i nyere tid i Kina på Osage Gallery, Shanghai og K11 Chi Art Space, Hong Kong.

Lewandowska var professor i 'Kunst i Offentligheten' på Konstfack i Stockholm 2003-2013, hvor hun etablerte 'Timeline: Artists' Film and Video Archive'. Mellom 2014-16 var hun basert i Hong Kong, hvor hun hadde et professorat ved Chinese University og et kunstneropphold ved Asia Art Archive.

Praktisk informasjon
Tid: Fredag 7. september kl. 19–21
Sted: KODE 1, Kinasamlingen
Pris: Gratis

Arrangeres i samarbeid med Entrée

  • Fredag 7. september 2018
  • Kode 1
  • gratis

Marysia Lewandowska, Rehearsing the Museum, 2018 (production stills).