13/1 konsert: Økland & Apeland

Velkommen til foredrag og konsert om Nikolai Astrup torsdag 13. januar kl. 17.30. Det blir introduksjon til utstillingen «Rå natur» og konsert med Nils Økland og Sigbjørn Apeland som spiller folkemusikk og improvisasjoner inspirert av kunstneren.

Kjøp billetter her

I forbindelse med utstillingen «Nikolai Astrup. Rå natur» inviteres publikum til konsertserien «Musikken møter kunsten». KODEs komponisthjem var hjemmene til Edvard Grieg, Ole Bull og Harald Sæverud. Alle tre ble, som Astrup, inspirert av naturen, noe som gjenspeiles i både eiendommene deres og musikken de komponerte.  

Musikken står maleriet nærmest av alle kunstarter, uttalte Astrup, som også mente at en begavet musiker var en latent maler. Selv brukte han gjerne musikalsk terminologi (som symfoni og nocturne) for å beskrive fargene i arbeidene sine. 

Foredrag og konsert
Torsdag 13. januar i Festsalen, KODE 1

- Kl. 17.30: Introduksjon til Astrup-utstillingen
Få et dypere innblikk i Astrups fargerike kunstnerskap før du opplever utstillingen! KODEs formidlere har arbeidet med Astrups kunstnerskap i en årrekke og gir deg nye innfallsvinklinger til kunsten gjennom en halvtimes foredrag.

- Kl. 18.00: Konsert med Nils Økland, fiolin og hardingfele, og Sigbjørn Apeland, piano
Økland og Apeland inviterer til en konsert som beveger seg inn i kunstens verden! Det blir folkemusikk og improvisasjon, komposisjoner av Ole Bull, og musikk fra filmen om Nikolai Astrup, «Flammen over Jølster».

Utstillingen er åpen til kl. 20.00

Nils Økland arbeider i gråsonen mellom folkemusikk, klassisk musikk, improvisasjon og moderne musikk. Økland har vært aktiv i norsk musikkliv siden tidlig på 1980 tallet og har siden turnert og hatt prosjekter i store deler av verden. Sammen med Sigbjørn Apeland har han spilt en rekke konserter i Ole Bulls villa på Lysøen og også gitt ut platen «Lysøen-Hommage á Ole Bull»,

Sigbjørn Apeland har hatt en utstrakt konsertvirksomhet internasjonalt og spilt trøorgel/klaviatur på rundt 80 plater innen blant annet kirkemusikk, folkemusikk og improvisasjon. Til daglig er han førsteamanuensis ved Griegakademiet, UiB, hvor han har særlig ansvar for folkemusikksamlingen. Apeland spiller hyppig sammen med Nils Økland, Håkon Kornstad, Sigrid Moldestad og Berit Opheim.  

BILLETTER OG BOOKING 

Voksne: Kr. 290 
KODE medlem, Venneforening: Kr. 100
Studenter og Bergenskortet: Kr. 250 
Barn: Kr 50 

Kjøp billetter her

Eventuelle restbilletter selges frem til konsertstart i resepsjonen på KODE 1
Konsertbilletten inkluderer adgang til hele museet, blant annet utstillingen «Nikolai Astrup. Rå natur» i KODE 1.

Smittevern:

KODE følger smittevernregler og anbefalinger under våre konserter. 

  • Torsdag 13. januar 2022
  • Kode 1
  • 290/250/50