PM: Åpner utstilling med Chiharu Shiota til høsten

Den japanske kunstneren Chiharu Shiota stiller ut i Bergen til høsten.

Shiota er internasjonalt anerkjent for sine omfattende og spektakulære trådverk, som fyller hele rom. Den 27. oktober åpner hun utstilling i KODE 2. Blant annet skal hun lage et stedsspesifikt trådverk til en av de nyoppussede salene i bygget.

Shiota er en enestående kunstner, som blant annet i 2015 representerte Japan ved Veneziabiennalen. Hennes trådverk kombinerer egne åndelige refleksjoner med direkte fysiske opplevelser og arkitektur. Når hun kommer til Bergen, er det for å lage et helt nytt verk til det som blir en stor og ombygget utstillingssal i KODE 2. Hun vil gå inn og tolke bygget på sin særegne kunstneriske måte. Det gleder vi oss virkelig til, sier KODE-direktør Karin Hindsbo.

Shiotas sammensatte trådverk har blitt sammenlignet med «å tegne i luften», og involverer gjerne hverdagslige gjenstander som båter, senger og nøkler. Hun tar også i bruk foto og video i flere av installasjonene sine.

Om kunstneren:

Chiharu Shiota (f. 1972) er utdannet i Japan og Tyskland. I Tyskland studerte hun under Marina Abramović. Shiota har bodd og arbeidet i Berlin siden 1996.

Shiota har vært utstilt ved museer verden over, som MoMA PS1, New York (2003), La Maison Rouge, Paris (2011) og Kunstsammlung Nordrheinwestfalen, K21, Düsseldorf (2015).

I 2015 representerte hun Japan ved Veneziabiennalen, og fikk stor oppmerksomhet med «The Key in the Hand» (bildet).

Shiota arbeider også med performance, scenografi og har samarbeidet med komponister og koreografer.

27. oktober åpner Chiharu Shiota utstilling i KODE 2.

Besøk kunstnerens nettside her.