Vårprogram for senior

Opplev en bildeverden av mystikk og magi på KODEs senior-omvisninger.

18. JANUAR KL. 13–14 KODE 4
Gamle Mestre - Menneskeliv 1600–180
0
Natur- og dagliglivet fremstilles her på en naturtro, men likevel opphøyd måte. Særlig populære ble skildringene av dagliglivet, landskaper, portretter og stilleben. De historiske portrettene lar oss ikke bare møte blikket til menneskene fra en annen tid. De forteller også historier om hver enkelt.


15. FEBRUAR KL. 13–14 KODE 2
KODE Samtid

Bli kjent med samtidskunstnernes spennende bildespråk. Samtidskunstens store spennvidde ser vi uttrykt i så ulike medier som foto, maleri, skulptur, tekstil, video og installasjon. Vi beveger oss fra det meditative til det ekspressive kunstuttrykket.


15. MARS KL. 13–14 KODE 3
Kittelsens magiske verden

Theodor Kittelsen er en kunstner mange har et nært forhold til. Rasmus Meyer kjøpte mer enn 90 tegninger og akvareller av Kittelsen. Verkene spenner over eventyr og folketro, samfunnssatire og landskapsbilder. Vårt bilde av trollet er langt på vei skapt av Erik Werenskiold og Theodor Kittelsens illustrasjoner til Asbjørnsen og Moes eventyrsamlinger Norske Folkeeventyr (1879-87).


5. APRIL KL. 13–14 KODE 4
Nikolai Astrup – Ut av skyggen

Nå kan publikum igjen se de mest kjente av Astrups malerier og trykk på KODE. Utstillingen viser hvordan nattens mystikk og mørke, og barndommens inntrykk, er viktig for Astrup. I skumringens dunkle lys og i skyggene av brennende jonsokbål vekkes naturen til live.


31. MAI KL. 13–14 KODE 1
Sølvskatten

«Sølvskatten» er KODEs faste utstilling av gullsmedkunst fra Bergen, presentert i et «skjærerede», designet av Kristin Jarmund Arkitekter. Utstillingen rommer 600 gjenstander i sølv og gull fra Vestlandske Kunstindustrimuseums egen samling og fra Stiftelsen Bergenssølvet opprettet av Christen Sveaas i 2009.


14. JUNI KL. 13–14 KODE 1
Singersamlingen

Singersamlingen er en kunst- og antikvitetssamling som stammer fra det rike amerikanske ekteparet William og Anna Brugh Singer. De bygget et stort hus i Olden i Nordfjord. Samlingen består av europeiske og asiatiske antikviteter og malerier av gamle mestre.
 


PRAKTISK INFORMASJON
Ingen påmelding.
Det er plass til maks 30 personer på hver omvisning.
Billett kr. 100 kan brukes på alle byggene i to dager.

Last ned programmet her
 

Theodor Kittelsen: Nøkken som hvit hest, 1907