Rasmus Meyers samlinger

En eventyrlig vandring gjennom norske høydepunkter, og en av verdens fineste samlinger kunst av Edvard Munch.

Rasmus Meyer var blant de første viktige samlere av Edvard Munchs kunst, og sikret seg hovedverk fra alle Munchs perioder. I det som i dag er en av verdens viktigste samlinger av Munchs kunst overhodet, finner man hovedverk som Sjalusi, Melankoli, Kvinnen i tre stadier og Aften på Karl Johan.

I 1916 donerte Rasmus Meyers arvinger farens historiske samling av kunst og møbler til Bergen by. I dag, som en del av KODE, er den regnet som en av de ypperste samlinger av norsk kunst fra «gullalderen» 1880 til 1905. Det vakre museumsbygget byr på en eventyrlig vandring gjennom historiske bergensinteriører og høydepunkter fra karrierene til kunstnere som J.C. Dahl, Hans Gude, Christian Krohg, Harriet Backer, Erik Werenskiold og Gerhard Munthe.

Skal du se Munch-samlingen i sommer?

​Denne høsten viser vi to utstillinger av Edvard Munch på KODE, med åpning 6. september: «Edvard Munch. I oss er verdener» og «Det eksperimentelle selvet. Edvard Munchs fotografier». Dermed vil Munch-utstillingen slik den vises i KODE 3 i dag, stenge 12. august. Det vil være svært få verk av Edvard Munch utstilt på museet i perioden 12. august – 6. september.

Vi beklager eventuelle ubeleiligheter dette vil medføre for deg som gjest. Vi håper du vil besøke oss i høst, for å oppleve en av de mest omfattende presentasjonene av Edvard Munch i Bergen noen sinne.

Se flere Munch-verk og les om KODEs Munch-samling her

Rasmus Meyers Samlinger er generøst støttet av Yvonne og Bjarne Rieber.
Støttet av Brynhildsens Legat.

Vi gjør oppmerksom på at enkeltverk fra samlingen fra tid til annen kan være utlånt til andre museer eller utilgjengelig for publikum på grunn av konservering eller andre grunner.

  • 4 Mai 2013 til 31 des 2020
  • Kode 3
  • 130 / 90 / 0 *

* Ordinær kr. 130 / Student kr. 90 / Gratis for KODE medlem og barn u. 18 år. Billetten gjelder i 2 dager.