Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling

Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er den største årlige mønstringen av norsk samtidskunsthåndverk og ble første gang vist i 1975.

Årsutstillingen har åpen innsendingsrett og juryeres av NKs nasjonale jury, med mål om å ta pulsen på dagens materialbaserte kunst.

Utstillingen har ofte blitt vist på Nasjonalmuseets Kunstindustrimuseum i Oslo. I år er det KODE 1 som er visningssted, fra 11. oktober til og med 5. januar 2020.

Høyt kvalifisert jury

Det er en jury bestående av tre kunsthåndverkere oppnevnt av Norske Kunsthåndverkeres landsmøte, samt en faglig representant fra KODE, som bestemmer hvilke verk som skal utgjøre Årsutstillingen.

Tekstilkunstner Kiyoshi Yamamoto leder årets juryarbeid, sammen med metallkunstner Aron Irving Li, designer og kunsthåndverker Kristine Bjaadal (vara for Katrine Køster Holst fra 27.6.19), og førstekonservator Anne Britt Ylvisåker ved KODE ser de fram til siste utvelgelse som finner sted i museets lokaler kun uker før utstillingsåpningen i Bergen i høst. 

Lokasjon med historisk sus

Årsutstillingen vises i KODE 1. Bygningen, som på folkemunne kalles for «Permanenten», ble tegnet av 27 år gamle Henry Bucher, og stod ferdig i 1896. Dermed fikk Vestlandske Kunstindustrimuseum endelig sitt permanente tilholdssted.

Forrige gang Årsutstillingen gjestet KODE 1 var i 2014, og etter dette har bygningen også vært stengt for omfattende rehabilitering. Museet gleder seg til å åpne dørene til en utstilling som viser publikum retninger for morgendagens kunsthåndverk!

Tre kunstverk er allerede valgt ut

I juni ble de tre første verkene antatt til utstillingen. Les mer om dem her. 

 

  • 11 okt 2019 til 5 jan 2020
  • Kode 1
  • 120,- / 60,- / 0,- *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 120,- / Studenter 60,- / Barn under 16 år 0,-