Mette Hellenes & Vanessa Baird

Parallelt med utstillingen «You are something else» åpner en utstilling med tegninger og akvareller av Mette K. Hellenes og Vanessa Baird.

I utstillingen presenterer kunstnerkollegaene Hellenes og Baird et stort utvalg selvportretter, akvareller og satiretegninger fra deres to bokutgivelser «Kyklopsommer» og «Red herring. Prednisolon, ciclosporin»,

Bøkene er gitt ut på forlaget Brunt hull, som Hellenes og Baird driver sammen, og vant begge gull i Grafills kåring av årets vakreste skjønnlitterære bildebøker i fjor.

Mette Hellenes
Kunstner og tegneserieskaper Mette K. Hellenes (f. 1964) har samarbeidet med Vanessa Baird i en årrekke. Hellenes er utdannet ved Statens kunstakademi og har stilt ut ved institusjoner som Kunstnernes hus og Tegnerforbundet. Hun er innkjøpt av blant annet Nasjonalmuseet og Norsk Kulturråd. I 2013 utsmykket hun nødmeldingssentralen i Drammen for KORO med verket «Du skal holde hviledagen hellig».

Hellenes er særlig kjent for sine tegneserier om «Kebbevennene». Karakterene i Kebbevennene spiller på nettopp vennskapet mellom Hellenes og Baird og bøkene om dem har vunnet flere priser. Kebbevennene dukker også opp i Hellenes’ faste satiriske spalte i Morgenbladet hver uke, hvor hun serverer skarpe skråblikk på dagsaktuelle temaer.

Utstillingen vises i trapperommet og på mesaninen i Stenersensalen, KODE 2.

Les mer om Vanessa Baird og «You are something else» her

  • 9 nov 2018 til 3 feb 2019
  • Kode 2
  • 120,- / 60,- / 0,- *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 120,- / Studenter 60,- / Barn under 16 år 0,-