Mennesket og Tingene

Utforsk europeisk design- og kunsthåndverk fra de siste 500 årene.

I denne utstillingen kan du gjøre en reise i designhistorien. Her finner du alt fra majestetiske rokokkoskap og møbler med forseggjorte utskjæringer, til kjøkkenutstyr av Alessi, ny og gammel klesmote og designmøbler av blant andre Le Corbusier og Arne Jacobsen. Utstillingen presenterer også en stor samling av keramikk, kunsthåndverk og smykkedesign fra ulike stilperioder.

Grunnplanen til utstillingen er en abstrakt menneskefigur der den røde salen forestiller overkroppen og den grønne salen underkroppen. Gjenstandene er organisert i forhold til figuren og vi finner for eksempel smykker i overkroppen og stoler i underkroppen.

Gjennom nåløyet

Museet har mange tusen tekstiler, og samlingen inneholder alt fra broderte lommetørkler og fragment av koptiske (egyptiske) tekstiler til Haute Couture og store tekstilutsmykninger.

I denne utstillingen kan du oppleve rundt femti av disse tekstilene som inkluderer monumentale tekstilarbeider av kunstnerne Gerhard Munthe og Frida Hansen, dåpsluer fra 1700- og 1800-tallet og vakre kjoler fra ulike tidsaldre og designere.

  • 10 apr 2013 til 31 des 2014
  • Kode 1
  • 100,- / 50,- / 0,- *

* * Adgang alle 4 KODE bygg i 2 dager. Voksne 100,- / Studenter 50,- / Barn under 16 år 0,-