Kunstlab: Fabulus

Bli med på underlige reiser i kunst og fantasi i den nye utstillingen i KunstLab.

KunstLab, kunstmuseet for barn og unge, har åpnet en helt ny utstilling som setter fri fantasi og kreativ tenkning i fokus. Fabulus – hjernekrumspring og hjertepiruetter, viser kunst fra ulike perioder med stor variasjon i motiv og medier. Kunstverkene kan lede tankene over til en annen tid – til dronninger og flotte slott, eller til et annet sted – til havets bunn eller høyt opp i luften. Barn og voksne inviteres til å reflektere og fabulere rundt det de ser. Hva oppstår i møte med kunstverkene? Slipp fantasien løs!

Utstillingen består av kunstverk satt sammen i grupper og sammenstillingene åpner for nye måter å forstå kunsten på. Kan ett kunstverk påvirke opplevelsen av et annet? Ved noen av verkene presenteres korte tekster. Kan oppfattelsen av kunstverket påvirkes av teksten?

Utstillingen viser verk fra museets samling, av kunstnere som Pablo Picasso, Paul R. Gauguin, Dagfin Werenskiold, Bård Breivik og Kjartan Slettemark.

KunstLab er åpent tirsdag–søndag mellom kl. 11–17. Inngangsbillett til KunstLab koster kr. 50 for voksne og er gratis for barn under 16 år.

  • 24 jan 2013 til 1 mar 2015
  • Kode 4
  • 50,-/0,- *

* Inngang kun til KunstLab koster kr. 50 for voksne / Barn under 16 går gratis. Ellers gjelder ordinær inngangsbillett.