Henrik Håkansson. Åpner 15. nov

Utstillingen «Henrik Håkansson. A Hundred Pieces of a Tree (Norwegian Woods)» åpner på KODE 15. november. 

Henrik Håkansson (f. 1968) har gjennom store deler av sitt kunstnerskap arbeidet med natur som tema i store multimediale installasjoner. 

Den svenske kunstneren kan vise til en lang internasjonal karriere som strekker seg tilbake til midten av 90-tallet, med deltagelse på Sydneybiennalen (2014), Documenta 13 (2012) og to ganger på Veneziabiennalen (1997, 2003), og med separatutstillinger på blant annet De Appel i Amsterdam (2003), Lunds konsthall (2012), Kunsthalle Basel (1999) og Moderna Museet (2003), for å nevne noen.

Håkansson setter gjerne biologiske elementer som trær, planter, jord og insekter rett inn i utstillingssalene og lar slik naturen selv spille hovedrollen. Han har blant annet spilt inn lerkesang på vinyl, skapt prosjekter basert på vindtunneller for fugler, og laget malerier av mygg som kolliderer med lerretet.

Et minne om et tre
Til sin utstilling på KODE arbeider Håkansson med en ny stedspesifikk installasjon med tittelen «A Hundred Pieces of a Tree (Norwegian Woods)». Utstillingen vil vises i Tårnsalen i KODE 4.

I Håkansson tvetydige iscenesettelse, framstår naturen både uventet og urovekkende. Han er kjent for å ta i bruk virkemidler som ligner på vitenskapens systematiske metoder, som disseksjon og nærbilder, og framhever på samme tid både orden og uorden. Han forstyrrer det bildet av naturen som vi har lært oss å sette pris på.

På denne måten tar Håkansson opp vårt komplekse forhold til naturen – ikke bare knyttet til etikk og økologi, men også til selve definisjonen av natur slik den har blitt fremkultivert av kunsten og vitenskapen gjennom de siste århundrene. 


 

 

  • 15 nov 2019 til 15 mar 2020
  • Kode 4
  • 130,- / 60,- / 0,- *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 130,- / Studenter 60,- / Barn under 16 år 0,- / KODE medlem 0,-