Bergen Assembly: Lynda Benglis

Den ene av Bergen Assemblys tre deler starter på KODE, med utstillingen «Lynda Benglis – Primary Structures».


Amerikanske Lynda Benglis (f. 1941) ble først anerkjent på 60-tallet blant annet gjennom sine skulpturelle motsvar til samtidens minimalisme. Hun har siden arbeidet innenfor en rekke kunstformer som skulptur, maleri, performance, video og konseptuell kunst.
Den fysiske og sensuelle materialiteten står sentralt i hennes kunstnerskap, og hun tar i bruk alt i fra flytende lateks, bivoks og PVC-skum til keramikk, aluminium, glitter og gull. Benglis har også gjort seg bemerket for sin feministiske kritikk av kunstverdenen. Arbeidene hennes er representerte ved museer verden over.
Installasjonen som skal vises i Tårnsalen er Primary Structures (Paula´s Props)  fra 1975. Et verk som dukker rett inn i Lynda Benglis’ humoristiske irettesettelse av hennes mannlige samtidige. Installasjonen er en merkelig samling av «found objects» som fløyelsstoff, ødelagte søyler, en lekebil, et fikentre, og er både en tidstypisk (postmoderne) sprengning av syttitallets estetikk og et fremsynt forvarsel om nåtidens installasjonskunst.
Dette er den første av i alt seks utstillinger i regi av Bergen Assembly, triennale for samtidskunst, som sporer de store gestene og uortodokse omveiene i Lynda Benglis’ arbeider. Kurator er duoen PRAXES, et kuratorteam fra Berlin bestående av Rhea Dall og Kristine Siegel.

Utstillingsåpning lørdag 6. februar kl. 17 i Tårnsalen, KODE 4. 

Bergen Assemblys åpningsmarkering fortsetter denne kvelden på Bergen Kunsthall hvor den performative workshopen «Iron Age Pasta Necklace Workshop» i regi av Marvin Gaye Chetwynd, PRAXEs andre hovedkunstner for triennalen, starter kl. 19. Etterpå blir det åpningsfest på Landmark.

Les mer om arrangementene på bergenassembly.com

  • 7 feb 2016 til 28 feb 2016
  • Kode 4
  • 100,- / 50,- / 0,- *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 100,- / Studenter 50,- / Barn under 16 år 0,-

Lynda Benglis, Still from ON SCREEN, 1972, video, 7 minutes. Courtesy Cheim & Read, New York.