Bård Breivik i Tårnsalen

Bård Breiviks ”Partitur for en lengre samtale” i Tårnsalen har siste visningsdag søndag 26. oktober.

Utstillingen Bård Breivik. History har vært en stor suksess, med over 12.000 besøkende. Utstillingen ble vist i flere av museets bygninger, deriblant en større presentasjon av serien ”Partitur for en lengre samtale” i Tårnsalen i KODE4. Denne presentasjonen har siste visningsdag søndag 26. oktober.

Partitur for en lengre samtale er en uavsluttet serie på flere hundre vertikalstilte former, påbegynt på begynnelsen av 1980-tallet. Størrelsen på formene er alle 120 cm, og de er utført i forskjellige håndverksteknikker i alle slags materialer, ofte i samarbeid med håndverkere verden rundt. Her er eksempler på japansk lakkarbeid, thailandsk hamret kobber og norsk flettverk. I følge Breivik selv fungerer de som en form for reisebeskrivelse, skapt med utgangspunkt i inntrykk hentet utenfra. For Breivik inneholder hver form ett spesifikt minne, om mennesker, materialet, håndtrykket og plassen.

Bård Breivik sier selv dette om verket sitt:
«Partitur for en lengre samtale har en tendens til å trigge noe hos folk. Det minner om ting de har sett før, i en annen sammenheng. Det er mye det verket handler om, om å formidle noe om hukommelsen, noe om tidens gang – om menneskets uendelige oppfinnsomhet.»

  • 23 Mai 2014 til 26 okt 2014
  • Kode 4
  • 100,- / 50,- / 0,- *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 100,- / Studenter 50,- / Barn under 16 år 0,-