DKS: J.C. Dahl – Naturens kraft

J.C. Dahl (1788-1857) var Norges første kunstmaler av internasjonal betydning og kalles for den norske malerkunstens far. I år er det 230 år siden han ble født og KODE feirer dette ved å vise den største presentasjonen av 1800-tallsmesteren på over 30 år.

Tilbud til 5.–10 trinn

Gjennom sitt kunstnerskap har Dahl vært med på å forme bildet av det norske landskapet som verdifullt og vakkert. Norsk natur er også i dag et populært motiv, som i stor grad brukes for å markedsføre landet vårt. Dahls bilder kan være viktige dokumenter som kan inspirere oss til å tenke over vårt forhold til naturen.

Omvisning

I omvisningen snakker vi sammen om hva som kjennetegner et landskapsmaleri, om (nasjonal-)romantikken, Dahl sin malemåte og skildring av naturen. Vi ser nærmere på storslåtte utsikter, fosser og isbreer, vulkanutbrudd, skipsforlis og måneskinnsmotiver.

Verksted

I verkstedet jobber vi med akvarellteknikk og blyant. Gjennom nærstudier av forskjellige naturelementer fra himmel, vann eller land lager vi ulike stemningsbilder.

Praktisk informasjon

STED: KODE 2 
VARIGHET: 2 TIMER
FAGTILKNYTNING: NORSK, KUNST OG HÅNDVERK, NATURFAG OG SAMFUNNSFAG

BESTILL PLASS FOR 5.–10 TRINN HER

Grupper som ønsker å gå på egenhånd i utstillingene må også bestille tid på forhånd. Tilbudene til grunnskolen inngår i Den kulturelle skolesekken (DKS) og er gratis.

KODE har innført et krav om minimum 2 voksen ved gruppe på over 15 elever i småskoletrinnene. Maks antall elever i en gruppe 30 stk. Dette grunnet sikkerhetshensyn og for at elevene skal få en best mulig opplevelse i museet.