DKS: Ed Ruscha - VERY

Velkommen til kreativ tekstbruk i KODE! Amerikanske Ed Ruscha bruker elementer av populærkultur i kunsten sin, og er opptatt av hvordan ord og bilder sammen danner ulike stemninger.

Tilbud til 7.–10 trinn

Hollywood-logoer, stiliserte bensinstasjoner og amerikanske landskaper er motiver Ed Ruscha ofte bruker, spesielt motiver fra områdene rundt California – hvor han har bodd store deler av livet. Ruscha er opptatt av hvordan ord har sin egen klang, og forsøker å visualisere dette på ulike måter. Gjennom ulike teknikker som maleri, trykk og fotografi har han blitt kjent for hvordan han kombinerer tekst, bilder, objekter og landskap i verkene sine.

Verksted

Elevene får velge ord eller korte setninger som de identifiserer med seg selv eller med sin by/bydel. Med enkle collageteknikker får de jobbe med motiver, farger og bakgrunner de synes passer stemningen og uttrykket i sitt «ordbilde».

Praktisk informasjon

PERIODE: 9. OKTOBER–15. DESEMBER
STED: KODE 4 
VARIGHET: 1,5 TIMER
FAGTILKNYTNING: NORSK, KUNST OG HÅNDVERK, SAMFUNNSFAG

BESTILL PLASS FOR 7.–10 TRINN HER

Grupper som ønsker å gå på egenhånd i utstillingene må også bestille tid på forhånd. Tilbudene til grunnskolen inngår i Den kulturelle skolesekken (DKS) og er gratis.

KODE har innført et krav om minimum 2 voksen ved gruppe på over 15 elever i småskoletrinnene. Maks antall elever i en gruppe 30 stk. Dette grunnet sikkerhetshensyn og for at elevene skal få en best mulig opplevelse i museet.