DKS: Drømmedryss

Hva er en drøm? Hvordan formidles drømmer i bildebøker? Hvordan virker tekst og bilder sammen?

Utstillingen Drømmedryss viser et bredt utvalg samtidsillustrasjoner fra norske bildebøker. Illustrasjonene presenteres sammen med kunstobjekter fra museets samlinger og stedstilpassede kunstinstallasjoner. Bli med inn i et univers av gode, absurde, rare, skumle og mørke drømmer.

AKIN_1_dks2
Akin Düzakin, Fra boken Det spørs, 2012

 

 

Omvisning og oppgaver

I utstillingen ser vi på ulike uttrykksformer og tekniker innen illustrasjonskunst, kunsthåndverk og installasjonskunst. Har illustrasjonens visuelle uttrykk og stil noe å si for vår forståelse og fortolkning av det vi ser og leser? Vi undersøker samspillet mellom bilde og tekst, og ser på estetiske virkemidler i illustrasjonene. Elevene får kreative oppgaver underveis i omvisningen.

22_img2   MariKJ_Hest og reise
Roald Andersen Dy. «Fra drømmeanlegget», Mari Kanstad Johnsen «Ballongjegeren»

 

 

 

Bestilling: send e-post til formidling@kodebergen.no
KODE har innført et krav om minimum 2 voksen ved gruppe på over 15 elever i småskoletrinnene. Maks antall elever i en gruppe 30 stk. Dette grunnet sikkerhetshensyn og for at elevene skal få en best mulig opplevelse i museet.
Grupper som ønsker å gå på egenhånd i utstillingene må også bestille tid på forhånd. Tilbudene til grunnskolen inngår i Den kulturelle skolesekken (DKS) og er gratis.