DKS: CHIHARU SHIOTA

Opplev en spektakulær trådinstallasjon av kunstneren Chiharu Shiota med påfølgende kreativt verksted.

Chiharu Shiota fra Japan er en internasjonalt ettertraktet kunstner, kjent for sine spektakulære trådverk.

Kunstneren bruker ofte minner som utgangspunkt for sine installasjoner, hun plasserer hverdagslige objekter med en historie inn i sine enorme nettverk av tråder. I høst fyller hun en stor sal i KODE 2 med kilometervis med tråd – og blant annet en oselver. Shiota tar i bruk hele rommet til sine installasjoner, og måten hun jobber på blir ofte omtalt som å «å tegne i luften».

Vi inviterer elever og lærere til å bli med på en reise inn i det poetiske og monumentale universet til kunstneren Chiharu Shiota, et sted mellom drøm og virkelighet.

Verksted
Etter utstillingsbesøket får elevene jobbe kreativt i verkstedet.

Aktuelle kompetansemål:
Norsk: Lytte, ta ordet etter tur og gi respons til andre i samtaler. Sette ord på egne følelser og meninger. Fortelle sammenhengende om opplevelser og erfaringer. Lytte etter, forstå, gjengi og kombinere informasjon. Bruke et egnet ordforråd til å samtale om faglige emner, fortelle om egne erfaringer og uttrykke egne meninger.
Kunst og håndverk: Gjenkjenne og beskrive enkle bruksgjenstander. Undersøke, visualisere og presentere hvordan enkle bruksgjenstander har fått sin form, fra idé til ferdig produkt. Samtale om sin opplevelse av samtidskunst. Bruke enkle, hensiktsmessige håndverktøy i arbeid med leire, tekstil, skinn og tre. Bruke ulike sammenføyningsteknikker i harde og myke materialer.

PASSER FOR: 4. – 10. TRINN
STED: KODE 2, RASMUS MEYERS ALLÉ 3
TID: TIRS - FRE 11-15

VARIGHET: 2 TIMER
PERIODE: 31. OKTOBER - 20. DESEMBER 2017
ANTALL ELEVER: INNTIL 30 PR. GRUPPE
FAGTILKNYTNING: NORSK, KUNST OG HÅNDVERK

Bestill her

Chiharu Shiota: Direction, 2017. Photo: Dag Fosse / KODE