Kode 4

Rasmus Meyers allé 9, 5015 Bergen.

I KODE 4 møter barna sin egen arena, KunstLab. Her kan våre yngste gjester få boltre seg i Norges første kunstmuseum for barn og lære om blant annet farge- og perspektivlære.
Akkurat nå vises utstillingen Drømmedryss her. I første etasje viser vi også den store utstillingen med både maleri og papirverk av Nikolai Astrup.
I andre etasje kan du gjøre en kunsthistorisk vandring fra 1400-tallet frem til 1900, og i 3. etasje kan du følge bevegelsen i det 20. århundres kunst, med et internasjonalt og lokalt perspektiv. I Tårnsalen presenteres for tiden den norske kunstneren Per Barclay i utstillingen Oljerom, som vises frem til 10. juni 2018.

Museumsbutikken i KODE 4 har et rikholdig utvalg spesielt for barn og følger museets åpningstid.

I KODE 4 finner du også restaurant/bar Lysverket

Bygningen er tegnet av arkitektene Fredrik Arnesen og Arthur Darre Kaarbø, og stod ferdig i 1938 som administrasjonsbygget til Bergen Lysverker. Fra 2003 har bygget fungert som museum.

Vi gjør oppmerksom på at enkeltverk fra samlingen fra tid til annen kan være utlånt til andre museer eller utilgjengelig for publikum på grunn av konservering eller andre grunner.