Barnehager

KUNSTOPPLEVELSER FOR BARNEHAGER HØSTEN 2017:


KODE ønsker å gi barna gode kunstmøter med rom for felles undring, samtale, lek og utforskning. De dialogbaserte omvisningene tilpasses gruppene, både når det gjelder lengde og innhold. Barnehager kommer gratis inn. Barnehager får også spesialpris på bøkene Skriible og Astrup si magiske verd. Se program for 2017 lenger nede.

Besøke uten omvisning?
Barnehager er velkommen til å besøke oss på egenhånd – men må alltid bestille plass. Dette på grunn av stor pågang i enkelte utstillinger.
Vi har utarbeidet et lite metodehefte til grupper som ønsker å komme med barna på egenhånd til utstillingene Drømmedryss og Nikolai Astrup – Veien hjem.

Vi har også et eget oppgavehefte til Munch-utstillingen som kan lastes ned her

--

BARNEHAGETILBUD 2017

MALERIER FULL AV FARGER OG LIV
KODE 4
Omvisning og kreative oppgaver på museet I maleriene sine har den danske kunstneren Asger Jorn brukt mange forskjellige farger. Først kan det kanskje se ut som helt tilfeldige streker og fargeklatter som danner et mønster. Ser du nærmere etter og tar deg tid så dukker det opp små fantasidyr og finurlige vesen. Sammen går vi på jakt i maleriene. Kanskje oppdager vi masker og øyne som ser på oss? Vi snakker sammen om farger, former, følelser og fantasi. Jorn brukte mange spennende teknikker, vi skal teste ut noen av disse sammen med barna under besøket. Barna får også med seg en kreativ oppgave som de kan arbeide videre med i barnehagen.

Tid: 60 minutter
Periode: august–desember, kl. 10–15
Sted: KODE 4
Passer for: 4–6 år

DRØMMEDRYSS
KODE 4
Bli med på drømmejakt i et univers av gode, absurde, rare og skumle drømmer! «Drømmedryss» er bygget opp rundt fantasifulle illustrasjoner fra nyere norske bildebøker og temaet kretser rundt drømmer. Utstillingen er i KunstLab, KODEs eget kunstmuseum for barn. Fra mars 2017 tilbyr KODE barnehagene et helt nytt formidlingstilbud. Dette har særlig fokus på drama og lek til grupper som ønsker å oppleve utstillingen sammen med våre kunstformidlere. Her får barna møte professor Drøm og alle får bli med å fange en drøm!

Tid: 45 minutter
Periode: august–desember, kl. 10–15
Sted: KODE 4
Passer for: 4–6 år

HAVET
KODE 4
Bli med på en oppdagelse i museets gamle og fantastiske malerier der temaet er havet, fisker og båter. Alle får velge hvilken fisk de skal være, og sammen svømmer vi som en liten fiskestim fra bilde til bilde. Her møter vi på både rolig og urolig sjø, vi samtaler om det vi ser i bildene, synger litt og kanskje oppdager vi en skatt? 

Tid: 45 minutter
Periode: august–desember, kl. 10–15
Sted: KODE 4
Passer for: 4–6 år

--

BESTILLING OG DET PRAKTISKE RUNDT BESØKET
Alle grupper som ønsker å besøke museet må bestille plass – også dere som skal gå på egenhånd.  Vi har stor pågang av besøkende grupper, og de som har bestilt plass vil derfor ha førsteprioritet i utstillingene. Grupper som kommer uanmeldt (uten å ha fått bekreftet plassreservasjon) kan risikere å måtte vente på ledig plass, eller i verste fall ikke få slippe til i den utstillingen de ønsker å se, fordi det er fullt.

Bestill her

Velkommen, håper dere får en fin stund på museet!

 

 

 

Foto: Dag Fosse