Barnehager

KUNSTOPPLEVELSER FOR BARNEHAGER VÅREN 2017:


KODE ønsker å gi barna gode kunstmøter med rom for felles undring, samtale, lek og utforskning. De dialogbaserte omvisningene tilpasses gruppene, både når det gjelder lengde og innhold.
I vår tilbyr museet et omvisningstilbud til barnehager: Havet. I tillegg har vi utarbeidet et lite metodehefte til grupper som ønsker å komme med barna på egenhånd, i utstillingene Drømmedryss og Nikolai Astrup. Veien hjem.

Last ned program for 2017 her

HAVET
KODE 4
Bli med på en oppdagelse i museets gamle og fantastiske malerier der temaet er havet, fisker og båter. Alle får velge hvilken fisk de skal være, og sammen svømmer vi som en liten fiskestim fra bilde til bilde. Her møter vi på både rolig og urolig sjø, vi samtaler om det vi ser i bildene, synger litt og kanskje oppdager vi en skatt? 

Skal du besøke oss med en barnehagegruppe?
Museet har laget en liten brosjyre med tips og spørsmål som kan brukes ved besøket som dere kan hente i museet, eller laste ned som pdf her. I heftet finner dere tips til hvordan dere kan introdusere barna for hva et museum er og hva som finnes i et kunstmuseum. Her finner du også et utvalg med forslag til spørsmål som kan stilles til barna underveis i besøket for å sette igang samtaler rundt kunsten og utstillingene.

Alle grupper som ønsker å besøke museet må bestille plass – også dere som skal gå på egenhånd.  Vi har stor pågang av besøkende grupper, og de som har bestilt plass vil derfor ha førsteprioritet i utstillingene. Grupper som kommer uanmeldt (uten å ha fått bekreftet plassreservasjon) kan risikere å måtte vente på ledig plass, eller i verste fall ikke få slippe til i den utstillingen de ønsker å se, fordi det er fullt.

Barnehagene kommer gratis inn. Dere får også spesialpris på bøkene Skriible og Astrup si magiske verd.

 

VIKTIG INFORMASJON FOR BESTILLING AV PLASS FOR BARNEHAGER
• Bestilling sendes på e-post til: formidling@kodebergen.no
• Bestilling bør skje senest en uke i forveien
• Oppgi flere alternativ til dato og klokkeslett
• Museet tar imot barnehagegrupper tirsdag– fredag, mellom kl. 11 og 15
• Vi har 2–4 dagers behandlingstid på bestillingene
• Anbefalt antall barn pr. barnehagegruppe er maks 12 barn 

SIKKERHETSREGLER
• Det er viktig at dere holder barna samlet og under oppsyn hele tiden. Dersom barna løper eller er veldig urolige er det risiko for at de kan skade både seg selv og uerstattelig kunst.
• Før gruppen kan gå inn i utstillingene, må de voksne lese gjennom og undertegne på et eget sikkerhetsskjema som dere får utdelt i resepsjonen.

 

Velkommen, håper dere får en fin stund på museet!

 

Foto: Dag Fosse