Aktiviteter for barn

Barnefamilier inviteres til verksteder hver helg i KODE 4, med et nytt tema hver måned. Vi har også aktiviteter på Troldhaugen og Siljustøl utvalgte datoer (se program under).

Alle aktiviteter er gratis for barn i følge med betalende voksen (Vanlig inngangsbillett).

Verkstedene arrangeres etter «Dropp innom-prinsippet», det vil si at man kan komme og gå som man vil. Du finner dem i KunstLabs verkstedavdeling.

I KunstLab er det ellers stor boltreplass og en rekke aktiviteter man kan utforske på egenhånd sammen med barna. Utstillingen Drømmedryss vises også her, som er en hyllest av bildeboken som kunstopplevelse med drømmenes forunderlige verden som tema. Her finner man også et eget rom med lesekrok hvor man kan lese sammen med barna og et stort tegnebord.

KunstLab følger museets åpningstid kl. 11-17, men verkstedet stenger 16.30. Det er begrenset med plasser på familieomvisningene, så vær ute i god tid.

FAMILIEPROGRAM
KODE vår / sommer 2018

--

MAI

Månedens familieverksted: Mal våren!
Hver lørdag og søndag i mai kl. 11.00–16.30

Maleverksted hvor vi lar oss inspirere av vårens fargefyrverkeri! Passer for alle.
KunstLab, KODE 4

Familieomvisning: Havets liv og røre
Lørdag 19. mai kl. 12 og kl. 13
  Avlyst

Turmarsjen Lysøen Rundt
Lørdag 20. mai kl. 9–15
Turmarsj med aktiviteter for hele familien på Ole Bulls øy. I samarbeid med Lysøens Venner og Lysekloster idrettslag. Passer for alle.
Ole Bull Museum Lysøen

Familiedag på Siljustøl
Søndag 27. mai kl. 12–16
Legg søndagsturen til Sæveruds trolske paradis! Offisiell åpningsmarkering kl. 13. I samarbeid med Festspillene i Bergen og Dukketeaterverkstedet v/Jan Holden. Passer for alle. Gratis inngang.
Harald Sæverud Museum Siljustøl

JUNI

Månedens familieverksted: Eventyrlige figurer
Hver lørdag og søndag i juni kl. 11.00–16.30 

Med folkeeventyr som bakteppe lar vi oss inspirere av naturens morsomme og unike former. Steiner får ansikter og pinner blir til trolske dyr. Passer for alle.
KunstLab, KODE 4

Astruphelg, 23.–24. juni på KODE og Fløyen
Lørdag 23. juni, KODE 4

- Kl 13 og 14: Familieomvisning: Tusser og troll i kunsten. Bli med på en eventyrlig reise i kunsten til Nikolai Astrup og Theodor Kittelsen. Her møter vi troll og andre overnaturlige vesener. Passer for barn mellom 5 og 8 år. KODE 4

- Kl. 12–16: Familieverksted: Mal sommeren! Vi lar oss inspirere av Nikolai Astrup sine frodige bilder og maler sommeren med all dens fargeprakt. Kanskje har du et sommerminne du har lyst til å male. Passer for alle. KODE 4 

Søndag 24. juni, på Fløyen
- Kl. 12–16: Underlige vesener i naturen: Med leire og ting man finner i naturen som pinner, bær og mose lager vi mystiske vesener som bor i skogen og i fjellene. Disse kan plasseres rundt i uteområdet hvor de kan overraske folk som vandrer forbi. Verksted ved Amfiet på Fløyen. Passer for alle.

- Kl. 12–16: Natursti med Astrup-tema: Rebus i området rundt lekeplassen og Amfiet på Fløyen. Passer for alle.

JULI

Månedens familieverksted: Fargerike papirsnurrer
Hver lørdag og søndag i juli kl. 11.00–16.30 

Lag en fargerik og dansende papirsnurre som kan henges i et tre eller i vinduet ditt. Passer for alle.
KunstLab, KODE 4

AUGUST

Månedens familieverksted: Svulmende skyer, forblåste trær
Hver lørdag og søndag i august kl. 11.00–16.30 

Vi maler med akvarell og lar oss inspirere av J. C. Dahl sine naturskildringer. Passer for alle.
KunstLab, KODE 4

Skattejakt for barn
Søndag 11. august, kl. 12–14
Bli med på skattejakt på Lysøen! Gratis for alle. Båtskyss fra Buena kai, Lysekloster.
Ole Bull Museum Lysøen

Familieomvisning: Naturens kraft
Lørdag 25. august kl. 12 og 13

Bli med på en tur i utstillingen til den norske malerkunstens far, J.C. Dahl fra Bergen. Vi ser nærmere på storslåtte utsikter, fosser og isbreer, vulkanutbrudd, skipsforlis og måneskinnsmotiver. Passer for barn mellom 5 og 8 år.
KODE 2

---

Barnas Nyhetsbrev
Meld deg på Barnas nyhetsbrev og få med deg hva KODE har å by på av kunstaktiviteter for de små! Send påmelding til barnaskunstklubb@kodebergen.no. Oppgi gjerne barnets fødselsår, foresattes navn og foretrukket epost.

 

Foto: Dag Fosse