Mange til Rasmus Meyers Samlinger

Nyåpningen av Rasmus Meyers samlinger i KODE  3 får strålende kritikker fra både publikum og presse. Hele 3000 har vært innom bygningen den første uken etter åpningen 4. mai

Det ble raskt køer utenfor KODE 3 da 700 publikummere møtte opp på åpningen av Rasmus Meyers Samlinger lørdag 4. mai 2013, noe som slår alle tidligere rekorder for en åpning ved museet.

Utstillingen har fått gode kritikker fra både publikum og presse. Kunstkritiker Lars Elton skrev blant annet dette i sin anmeldese i Bergens Tidende:

«...Endringene i interiørene bidrar til en betydelig forbedring av publikums opplevelse. Bildene henger tettere enn tidligere, og noen steder, som i portrettrommet i annen etasje, er det gjort et poeng av å utnytte plassen best mulig. Samtidig er det plassert ut benker, og publikum vet å benytte muligheten. Dermed tar de seg bedre tid, og opplevelsen fester seg. (...) Det er sjelden å finne private samlinger med en tilsvarende tyngde som Rasmus Meyers. (...) Den ekstra fordelen Rasmus Meyers Samlinger har er at den fremstår som en tidskapsel som forteller oss en god del om industrimannen og samlerens samtid og hvordan endringene i samfunnet påvirker kunsten. (...) »

Annicke Bergh, Rasmus Meyers oldebarn, og Ole Gjerpen hadde tatt turen til åpningen. De likte den nye presentasjonen godt.

– Fantastisk! Fargesettingen i rommene er helt spesiell. For meg gir det å gå rundt i samlingen og kjenne igjen malerier også mange minner fra barndommen, sier Annicke

Fant dere en favoritt i utstillingen?
– Sjalusi, uten tvil. Det er et helt spesielt maleri, sier Ole Gjerpen.

Store oppgraderinger
KODE 3, bygningen som huser den gamle samlingen har vært stengt siden 13. august i fjor og har gjennomgått store oppgraderinger med forbedret ventilasjon, belysning og publikumsarealer, men også en tilbakeføring.

Museets Munchsamling presenteres kronologisk og over flere saler. Nytt er også at museet, takket være ny LED-belysning, kan presentere et utvalg av Munchs papirverk. Mange av papirverkene har ikke vært tilgjengelig for publikum på over 20 år grunnet ugunstige klima og lysforhold. Et av verkene er en helt unik versjon av Skrik som Munch tegnet med tusj.

Publisert 11. mai 2013