KODE 1 stengt for rehabilitering

1. januar 2015 starter rehabiliteringen av glasstaket og dråpeskifertaket på KODE 1.

- Vi er veldig glad for at disse forbedringene blir gjennomført. Det kommer både kunsten og publikum til gode, sier KODEs direktør Karin Hindsbo. 

I rehabiliteringsperioden, som forventes å vare mellom halvannet og to år, vil KODE 1 stenges for publikum. Dette betyr ikke at tilbudet blir noe dårligere. I våre tre øvrige bygg vil vi sørge for gode opplevelser innen både kunst, kunsthåndverk og design. 

Bakgrunnen for at rehabiliteringen starter nå, er at KODE fikk utarbeidet en tilstandsrapport fra SWECO som viser at KODE 1 har fuktskader, slitasjer og lekkasjer. Konklusjonen er at taket fra 1897 bør skiftes.

KODE har samarbeidet med Bergen kommune i denne prosessen.  - Jeg er imponert over at Bergen kommune har kastet seg rundt på kort varsel. Vi er veldig glad for at disse forbedringene blir gjennomført, sier Hindsbo.  

I tillegg til at taket skiftes skal de opprinnelige inngangsdørene i andre etasje erstattes med glass. På den måten blir bygget mer åpent og innbydende, både innvendig og utvendig.

Vi håper også å kunne utføre forbedringer på klimaanlegget i bygget. Dette vil gi KODE større mulighet til å låne kunstverk fra andre kunstmuseum ettersom kravene til å låne kunst blir stadig høyere. Dette betyr at publikum kan glede seg til enda flere kunstopplevelser hos KODE i tiden som kommer.  

Den første utstillingen som åpner etter rehabiliteringen er Sølvskatten. 

Vi gleder oss til å vise dere et nyoppusset KODE 1. 

Vestibylen i KODE1 med Bård Breiviks Helix 18m. Foto: Dag Fosse