KODE 1 åpner 23. mai

Velkommen til et nyåpnet praktmuseum i mai.

Til våren gjenåpner vi KODE 1, tidligere Permanenten, vårt bygg for kunsthåndverk og design. De to siste årene har den arkitektoniske perlen fra 1896 gjennomgått en omfattende rehabilitering, noe som gjør bygget og samlingen mer tilgjengelig for publikum.

Blant annet vil man i KODE 1 finne nyskapende studiemagasiner. ­Kunstgjenstander vil fylle restaurant, resepsjon og konferanserom. Dette vil skape en helt egen atmosfære, men også gi publikum et innblikk i museets indre liv.

Til åpningen i mai blir blant annet Sølvskatten, KODEs faste utstilling med gullsmedkunst fra Bergen, åpnet for publikum igjen. Det samme blir Singersamlingen, en kunst- og antikvitetssamling som består av europeiske og asiatiske antikviteter, og malerier av gamle mestre. Senere vil Kinasamlingen og nye utstillinger med kunsthåndverk og design åpnes her.

Bygget får også ny museumsbutikk med fokus på design og interiør, nye formidlingsrom til barn, representasjonsrom for spesielle gjester, og en kombinert fest- og konferansesal. I mai åpner også museets nye spisested. Dette står restauranten Bien bak. Her vil det serveres pasta og pizza stekt i napolitansk steinovn.

Vi gleder oss!

Les om bygningens historie

Les om samlingens historie

Informasjon om åpningen og programmet oppdateres fortløpende på www.kodebergen.no

KODE 1 foto: Dag Fosse / KODE