Utstillingsåpning: Vanessa Baird & Mette Hellenes

Velkommen til åpning av utstillingen «Vanessa Baird & Mette Hellenes» fredag 9. november kl. 19. Gratis inngang.

Med sitt særpregede billedlige univers har Vanessa Baird (f. 1963) markert seg som en kompromissløs stemme i norsk samtidskunst. Hun har i mange år samarbeidet tett med Mette Hellenes (f. 1964), som i dag er særlig kjent for den like kompromissløse tegneseriestripen Kebbelife.

Hovedverket i vinterens utstilling på KODE er hennes kritikerroste verk You Are Something Else. En sammenhengende bildefortelling over et førtitalls, fem meter høye papirpaneler tegnet i pastell. På utforskende og fabulerende vis fletter Baird flukt over havet, visuell populærkultur og hverdagsliv i hverandre, og publikum omsluttes av en dramatisk, grotesk og poetisk beretning om vår tid. 

Sammen driver Baird og Hellenes forlaget Brunt hull. I 2016 vant de hvert sitt gull i Grafills kåring av årets vakreste skjønnlitterære bildebøker med henholdsvis Kyklopsommer og Red herring. Prednisolon, ciclosporin. Verk fra begge bøkene presenteres i denne utstillingen, sammen med fotomontasjer og satiretegninger av begge kunstnerne.

Åpning fredag 9. november

Taler og forfriskninger.
Smakverket holder åpent utover kvelden med DJ Anne Stinessen fra Konsept X

Utstillingen vises i Stenersensalen i KODE 2. 

 

 

  • Fredag 9. november 2018
  • Kode 2
  • - *

* Gratis