Samtale: Tommy Olsson & Maria Veie

Kunstkritiker Tommy Olsson og redaktør Maria Veie Sandvik, møtes til en samtale om antologien Kritikk for en fraværende leser, lørdag 23. mars i KODE 1. Gratis inngang.

Antologien Kritikk for en fraværende leser undersøker hva kritikk kan være ved å se på fraværet i den eksisterende kunstkritikken.

Gjennom syv tekster har ideen vært å undersøke hvordan kritikerne selv opplever sin praksis – sett fra musikk, billedkunst, litteratur, design og scenekunst. På ulikt vis forsøker ni kritikere å svare på hvorfor de skriver, og hva de mener er kritikerens oppgave. Hvordan kan man virke som kritiker? Og hvem er kritikerens publikum?

Tommy Olsson, kunstkritiker og bidragsyter til antologien møter redaktør Maria Veie til en samtale hvor de tar utgangspunkt i boka og Olssons tekst: 

«Jeg har en sterk tro på visuell kunst som et over middels brukbart transportmiddel for informasjon og som plattform for en faktisk diskusjon. (...) Det jeg egentlig sier er: Jeg har håp i en håpløs tid».

Tid: Lørdag 23. mars
Sted: Kl. 14 i KODE 1
Deltagere: kritiker Tommy Olsson og redaktør Maria Veie Sandvik
Arrangementet er gratis for alle.

Kunsthistoriker Maria Veie og scenekunstkritiker Anette Therese Pettersen har gjennom flere år arbeidet med en tverrfaglig bok om kunstkritikk. Antologien Kritikk for en fraværende leser ble lansert på Downs & Ross Gallery ifm. NYC Art Book Fair i september 2018. Forlag: Uten tittel

 

 


 

  • Lørdag 23. mars 2019
  • Kode 1
  • -