Omvisning: Ed Ruscha - Very

Bli med på søndagsomvisning i «Ed Ruscha – VERY» på utstillingens siste visningsdag 6. januar. Omvisning kl. 13 og kl. 14.

Med sine ikoniske fortolkninger av det amerikanske samfunnet gjennom de siste fem tiår, står Ed Ruscha (f. 1937) støtt som en av vår tids fremste kunstnere. Denne vinteren kan du oppleve et utvalg av hans verker på KODE, i samarbeid med Louisiana museum for moderne kunst.

Ed Ruscha er en av etterkrigstidens mest feirede kunstnere. Han har gjennom sitt kunstnerskap stilt ut ved og blitt innkjøpt av en lang rekke av verdens viktigste kunstmuseer, som Tate Modern i London, MOMA og Whitney Museum of American Art i New York og Haus der Kunst i Munchen.

Ruscha er særlig kjent for sine avdempede, nøkterne gjengivelser av Hollywood-logoer, stiliserte bensinstasjoner og arketypiske amerikanske landskaper. Med motiver hentet fra områdene rundt California, ble han en av Los Angeles’ fremste eksponenter for periodens popkunst, sammen med blant andre David Hockney. Det er ikke uten grunn at Ruschas tilnavn i den amerikanske kunstverden har vært «Kongen av vestkysten».

Les mer om utstillingen her.

Praktisk informasjon: 

Omvisning kl. 13 og kl. 14 i KODE 4. Du behøver kun ordinær inngangsbillett for å delta. Påmelding i resepsjonen. 

  • Søndag 6. januar 2019
  • Kode 4
  • 130,- / 65,- / 0,-

Ed Ruscha, Trademark #7, 1962. UBS Art Collection ©Ed Ruscha. Courtesy of the artist and Gagosian.