Kunstnersamtale. Per Barclay

Kunstner Per Barclay møter KODEs direktør Petter Snare til samtale i sin nye utstilling «Per Barclay. Oljerom», lørdag 17. februar kl. 13 i Tårnsalen.

Den lange rekken av «oljerom» utgjør en sentral del av Per Barclays kunst fra slutten av 1980-tallet og frem til i dag. Verkene har i hovedsak tatt form av fotografier av ulike interiører hvor gulvflaten er dekket med olje, etter hvert også med andre væsker som vin, vann, blod og melk. Virkningen er spenningsfylte speilinger – vakre, men ofte også brutale. Rommene han oppsøker spenner fra palasser og kirker til slaktehus og nordnorske naust. Utstillingen i KODE viser et utvalg av verk fra dette gjennomgående prosjektet i Barclays kunstnerskap.

Per Barclay (f. 1955) bor og arbeider i Oslo og Torino. Han flyttet tidlig til Italia, hvor han tok sin kunstutdannelse, og har siden hatt en omfattende utstillingsvirksomhet både internasjonalt og i Norge. Barclay har vært festspillutstiller ved Festspillene i Bergen (2001) og Festspillene i Nord-Norge (2009), og deltok på Veneziabiennalen i 1990.

Kunstnersamtalen foregår i Tårnsalen, KODE 4.

Les mer om utstillingen her

 

  • Lørdag 17. februar 2018
  • Kode 4
  • 120,- / 60,- / 0,- *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 120,- / Studenter 60,- / Barn under 16 gratis

Per Barclay:Chamber (I) (2000)