Konsertforedrag: Musikk og hjernen

Kan musikk forme hjernen? Er det virkelig sant at du blir smartere av å lytte til Mozart? Studentersamfunnet og KODE inviterer til konsertforedrag med overlege og pianist Geir Olve Skeie og musikere fra BFO, tirsdag 20. februar kl. 18 i Tårnsalen.

Har du noen gang undret deg over hva som skjer i hjernen når du hører musikk? Hjernen vår oppfatter melodi og rytme helt spontant, og musikk påvirker oss på utrolige måter. Bli med når vi fordyper oss i denne omfattende prosessen og hva den har å si for oss.

Etter oppdagelsen av nevroplastisitet, eller hjernens tilpasningsevne, har det vært kjent at det vi gjør påvirker hvordan hjernen vår ser ut og fungerer. Forskere mener at musikk har positive konsekvenser blant annet innenfor forebygging av sykdommer som Parkinsons og demens.

Foredragsholder Geir Olve Skeie er overlege ved nevrologisk avdeling på Haukeland universitetssykehus. Han er også pianist og professor i musikk ved Griegakademiet. Hans brede kompetansefelt skaper en spennende mulighet til å se på musikk fra hjernens perspektiv. Han vil belyse forholdet mellom disse i sitt foredrag, som krydres med musikalske innslag.

Etter foredraget vil Bergen Filharmoniske Orkester spille musikk av Mozart og Wagner.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.
 

  • Tirsdag 20. februar 2018
  • Kode 4
  • 0 *

* Gratis!

Velkommen til foredrag i Tårnsalen, hvor den nye utstillingen "Per Barclay. Oljerom" nettopp har åpnet. (Per Barclay, The Chinese Room, Palazzo Barolo, Torino, 1990).