KODE 5: Griegs hårlokk og Sigvart Dagsland

Sigurd Sverdrup Sandmo tar med seg Griegs hårlokk til Litteraturhuset og møter Sigvart Dagsland til samtale, mandag 26. november.

I dag har vi hentet en liten skatt fra Troldhaugen: den sølvgrå hårlokken en bergensk frisør tok vare etter å ha klippet en syk og avkreftet Edvard Grieg for siste gang i 1907.

Hva tenkte denne mannen da han så Grieg tusle ut døren mens han selv strakte seg etter kost og feiebrett? Hva slags små øyeblikk oppleves historiske i dag? Til den siste samtalen i denne serien har vi med oss artisten Sigvart Dagsland, som var i en alvorlig bilulykke sist vinter. Kan Griegs hårlokk si noe om skjørheten i våre egne liv, eller om hvordan vi husker andres?

Om serien
I serien KODE 5 tar Sigurd S. Sandmo, direktør for KODEs komponisthjem, med seg utvalgte verk fra museets store samlinger til Litteraturhuset. Her møter han inviterte gjester til samtale – hvilke fortellinger gjemmer seg i gjenstandene vi tar vare på?

Praktisk informasjon
Sted: Rom Olav H. Hauge, Litteraturhuset
Tid: Mandag 26. november Kl. 19–20
Pris: Ordinær kr. 90,-/Student kr. 60,- 

Billetter kan kjøpes på forhånd via Litteraturhuset 
Resterende billetter selges i dør.

Serien er kuratert av Sigurd Sverdrup Sandmo og Line Daatland, og er et samarbeid mellom Litteraturhuset og KODE Kunstmuseer og komponisthjem.

  • Mandag 26. november 2018

Edvard Grieg