KODE 5: Adolph Tidemand og Leif Ove Andsnes

Sigurd S. Sandmo møter Leif Ove Andsnes til samtale med utgangspunkt i maleriet «Bestefars velsignelse» av Adolph Tidemand, mandag 24. september.

Mandag 24. september blir Adolph Tidemands maleri «Bestefars velsignelse» tema for en samtale mellom direktør Sigurd Sandmo og pianist Leif Ove Andsnes.

Tidemands maleri gir mye å tenke på for en som selv har reist langt og mye, og som også har dramatiske avskjeder og hjemkomster i egen familiehistorie. Har avskjedene blitt annerledes, eller forsøker vi bare å unngå dem? Hvordan ville det være å reise ut om du aldri skulle komme tilbake? Vi vender oss til Tidemand for svar!

Om serien
I serien KODE 5 tar Sigurd S. Sandmo, direktør for KODEs komponisthjem, med seg utvalgte verk fra museets store samlinger til Litteraturhuset. Her møter han inviterte gjester til samtale – hvilke fortellinger gjemmer seg i gjenstandene vi tar vare på?

Praktisk informasjon
Sted: Rom Olav H. Hauge, Litteraturhuset
Tid: Mandag 24. september Kl. 19–20
Pris: Ordinær kr. 90,-/Student kr. 60,- 

Billetter kan kjøpes på forhånd via Litteraturhuset 
Resterende billetter selges i dør.

Serien er kuratert av Sigurd Sverdrup Sandmo og Line Daatland, og er et samarbeid mellom Litteraturhuset og KODE Kunstmuseer og komponisthjem.

  • Mandag 24. september 2018
  • 90- / 60,-

Adolph Tidemand, Bestefars velsignelse, 1875