Foredrag: Kroppen som lerret

Tatoveringer har lenge blitt forbundet med sjømenn og kriminelle. I dag er det stadig flere som lar seg dekorere av mønstre i blekk for å uttrykke seg. Hvordan ble det slik? Foredrag i samarbeid med Studentersamfunnet, onsdag 14. mars kl. 20 i KODE 1.

Tatoveringer har en spesiell rolle i mange ulike kulturer, og dens historie kan spores flere tusen år tilbake. I Europa var tatoveringen i lang tid knyttet til en spesiell type yrkesgruppe – sjømenn. Men siden 80-tallet har denne typen kunst blitt stadig mer populær blant den moderne nordmann. Hvordan forandrer dette betydningen til kunstformen?

I Vesten ble tatoveringer lenge ansett som uanstendig. I dag derimot, er kunstformen akseptert av folk fra alle yrker og samfunnslag. Hva gjør at mennesker lar seg stikke med nåler og dekoreres permanent i blekk? Er det mote, kunst eller en måte å uttrykke sin identitet på?

Til møtet kommer kunstnerne Tor Ola Svennevig, Lin Wang og Trine Grimm. De vil fortelle sine historier som kunstnere og tatoveringsartister, samt diskutere tatoveringenes rolle i kulturen, tradisjonen og kunsten.

  • Onsdag 14. mars 2018
  • Kode 1
  • 0 *

* Gratis!

Jean Heiberg (1884-1976): Kvinneakt, 1912