Design Disco 1

Åpen workshop for deg med interesse for design og arkitektur, søndag 15. oktober 2017.

Design Disco, kort for «discovery», er et formidlingsprosjekt i design og arkitektur i regi av studenter på Bergen Arkitekthøgskole og Kunstnerisk fakultet ved Universitetet i Bergen. Prosjektet har som mål å inspirere, bevisstgjøre og utvikle bruken av godt design i problemløsning og kreative prosesser.

Design Disco Bergen har et tett samarbeid med Design Disco Prague (www.designdis.co) og sammen utgjør de et voksende team av aspirerende arkitekter, designere og kunstnere med en stor bredde av kompetanse innen arkitektur, design og kunst.

Workshop 1:
Søndag 15. oktober kl. 12–16, KODE 1
Arkitektur – Kroppen i rommet, proposisjoner og skala. Fra store rom til kott.

Workshopen er todelt og starter først med et besøk til et offentlig byrom, hvor en fra Design disco vil lede gruppen i en diskusjon om de ulike virkemidlene og elementene i det aktuelle byrommet. Diskusjonen skal gjøre deltagerne oppmerksomme på hvordan stedet er plassert i forhold til resten av byen, hvilken funksjon den har, hvordan folk beveger seg og hva som gjør at stedet fungerer/ikke fungerer. Etterpå skal deltagerne tilbake til verkstedet på KODE 1 og, ved hjelp av notatene fra diskusjonen, rekonstruere inntrykket av byrommet i en egen installasjon. Underveis får de veiledning om hvordan de kan bruke virkemidlene de oppdaget under befaringen i en designprosess.

Har du tenkt å komme, er det fint om du trykker deltar på facebook-eventet

 

Workshop 2:
Søndag 12. november kl. 12–16, KODE 1
Møbeldesign – hvordan invitere til ulik bruk gjennom form? Les mer her

  • Søndag 15. oktober 2017
  • Kode 1

foto: www.designdis.co