Daglige omvisninger juni-august

Vi tilbyr omvisninger på engelsk hver dag, tre ganger om dagen, i juni, juli og august.

Edvard Munch: kl. 11 og 12 i KODE 3 (fra 1. juni - 11. aug)

Krefter - Dyrdal Kvasbø Tingleff: kl. 14 i KODE 4

Nikolai Astrup: kl. 11 og 12 i KODE 4 (fra 11.–31. aug)

Se billettinfo under.
 

Edvard Munch

KODE forvalter en av verdens fineste samlinger kunst av Edvard Munch. Industrimannen Rasmus Meyer var blant de første viktige samlere av Munchs kunst, og sikret seg hovedverk fra alle hans perioder. I det som i dag er en av de viktigste samlinger av Munchs kunst overhodet, finner man hovedverk som Sjalusi, Melankoli, Kvinnen i tre stadier og Aften på Karl Johan. I 1917 donerte arvingene Rasmus Meyers historiske samling av kunst og møbler til Bergen by, en samling som nå inngår i KODEs samling. Utstillingen er fast ved museet og vises i Rasmus Meyers Samlinger, KODE 3.

Les mer om utstillingen her (tom. 11. aug grunnet den store Munch-utstillingen som åpner 6. sept)

Krefter - Dyrdal Kvasbø Tingleff

De norske kunstnerne Kari Dyrdal, Torbjørn Kvasbø og Marit Tingleff har alle markert seg sterkt i både inn og utland gjennom flere tiår. Utstillingen Krefter presenterer de tre kunstnerne for første gang samlet – med verk i stor skala. Alle tre arbeider i store format på grensen til det fysisk umulige, men de faglige strategiene for å komme dit er ulike: Dyrdal har erstattet vevstolen med datamaskin, og bruker de praktiske erfaringene sine for å utforske digital vev. Kvasbø brenner sine store rørskulpturer i selvbygde, vedfyrte ovner etter asiatiske forbilder. Tingleff visker ut grensen mellom fat og maleri i det uforedlede materialet leirgods, med kjente former i uvanlig størrelse.

Les mer om utstillingen her

Nikolai Astrup

Nikolai Astrup er en av Norges mest fremtredende og folkekjære billedkunstnere. Han har gjort seg bemerket både som grafiker og som maler, og er fremfor alt kjent for sine særegne skildringer av Vestlandets frodige, ville natur og tradisjonelle folkeliv. Med bilder som blant andre St. Hansbål, Marsmorgen, Vårnatt i hagen og Maimåne har Astrup – som J. C. Dahl omkring hundre år tidligere – i betydelig grad bidratt til å forme vår oppfatning ikke bare av Vestlandet, men av Norge. Utstillingen «Nikolai Astrup – Ut av skyggen» vises i KODE 4. ​

Les mer om utstillingen her

 

Billetter:

Ordinær pris for inngangsbillett + omvisninger: kr. 150,- 

Studenter inngangsbillett + omvisninger: 90,-

Bergenskort inngangsbillett + omvisninger: kr.120,-

KODE medlemmer gratis + tar du med en venn betaler denne 40,-

Grunnet plasshensyn og sikkerhet er det maks 25 deltagere per omvisning. 

NB: Billett og omvisninger må kjøpes samtidig for at prisene som er oppgitt skal gjelde. Ønsker du å bli med på omvisning i etterkant av at du har kjøpt inngangsbillett koster det 40,-.

 

  • Lørdag 1. juni 2019 til Lørdag 31. august 2019